sosiaalinen media

Ensimmäinen somevapaapäivä

Tulin tänään koulusta ystäväni kyydillä ja matkan aikana kuulin itseni toistuvasti valittavan sosiaalisesta mediasta ja miten en jaksa sitä maailmaa enää. Tunsin itseni irralliseksi olennoksi, joka kuunteli, miten suustani tuli sanoja, missä valitin jo useamman kuukauden ajan samaa. Se oli hetki, kun tajusin tulleen aika tehdä tekoja.

Kun pääsin kotiin, poistin snapchatin, kaikki kolme instagramkäyttäjää, ylimääräiset sähköpostikäyttäjät ja ilmoitin facebookissa, että se jäisi ainoaksi somekanavaksi toistaiseksi. Tähän syynä on se, että koulutukseni opiskeluryhmä löytyy facebookista sekä isäni ei omista whatsappia.
somevapaa
Tänään, tai oikeastaan tarkemmin huomenna, on ensimmäinen päivä ilman somea. Tällä hetkellä olo on mahdottoman levollinen ja kevyt. Uskalsin vihdoinkin irrottautua sellaisesta, johon oon ollut enemmän ja vähemmän koukussa, mikä on tuottanut äärimmäisen paljon stressiä ja hallinnut elämää.

Odotan suurella jännityksellä tulevaa viikkoa, sillä aamuni, työpaikan tauot ja illat ovat kuluneet pääsääntöisesti instagramissa. Millaiset tulevat olemaan ensimmäiset vieroitusoireet ja pystynkö pitämään pääni asiassa, mikä tällä hetkellä tuntuu vain helpottavalta päätökseltä?

Ootko sä luopunut somesta ja miten se on tapahtunut?

5 thoughts on “Ensimmäinen somevapaapäivä”

  1. Mahtavaa, kerro lisää sitten tästä kokemuksesta ja miten sujui ja miten korvasit sitä "somettomuutta" ! Itse tasaisesti tarkastan omia seurattavia ja poistelen sellaiset "ylimääräiset" tyypit pois seurantalistalta -> vähemmän katseltavaa somessa. Insta on pahin kyllä, siellä saattaa vierähtää pidempi tovi.

    1. Kiitos, tarkoituksena on tehdä tästä lisäpostaus, missä kerron kokemuksia! 🙂 Ite tein tuota samaa pitkän ajan, mutta paineet varsinkin instagramista olivat järjettömät ja sen päivittämiseen ja ylipäätään julkaisujen suunnittelemiseen meni niin paljon aikaa, että koin olevani pelkästään oravanpyörässä.

  2. Ihan mahtava päätös!! Komppaan sua niin tässä asiassa. Itse oon viimeisen vuoden ajan tietoisesti vähentänyt somen käyttöä ja nyt pari kuukautta sitten poistin ig-sovelluksen puhelimesta. Käyttäjätunnus on vielä olemassa, mutta oon kirjautunut sisään ehkä _kerran_ kolmessa viikossa. Joka kerta kun kirjaudun sinne sisään, alkaa jotenkin ahdistamaan.

    Sitä paitsi kaikkein tärkeimpien ihmisten kanssa tulee pidettyä yhteyttä muulla tavalla, ei siihen instaa tarvitse. 🙂 Olo on niin paljon vapautuneempi ja parempi, eikä informaatioähkyäkään tarvitse potea!

  3. Pystyn kyllä samaistumaan kommenttiisi! Tällä hetkellä ei ole tullut mieleenkään palata takaisin ja kokemus on ollut positiivinen 🙂

  4. Poistin Facebookin, Twitterin, Instagramin, Snapchatin, Google+:n, Soundcloudin, Last.fm:n ja jokusen muun sosiaalisen palvelun vuosi sitten. Ehkä marraskun viimeisenä päivänä. Poistin Skypen, WhatsAppin ja jokusen muun pikaviestimen, en muista nimeä. Enkä jää kaipaamaan niitäkään jo vuoden ajan. Ainoa asia mitä toivon, että kukaan ei eläisi näissä palveluissa. Minuun saa silti yhteyden. Kotiosoite, puhelimeen voi soittaa, alkaa 0400:lla, tiedätkö mitä numero on? Moni yllättyi että silläkin saa vielä yhteyden!!! Kaikki ihmetelleet miksi poistin ILMAISEN WhatsAppin??? Tuli liikaa bling bling blingiä ja kyllästyin. Kun ei maksa mitään, niin ihmiset pommittaa!!! Nyt kun joutuu maksamaan siitä, niin puhelimeni ei bling bling bling enää samalla tapaa. Nyt ollut jo aamusta hiljaa. Somea ei ole luurissa, vain tarpeelliset. Android One puhelinta muuten suosittelen, ei sisällä turhia sovelluksia ja minimalismi toteutuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *