27. syyskuuta 2018

in

Meiän youth manifesto menee Euroopan Unioniin!

blogi-2 blogi
Huhhuh, kunpa tietäisi mistä aloittaa. Viikko Skotlannissa oli äärettömän upeaa aikaa ja nyt kotiutuessa ei vieläkään ole sisäistänyt kaikkea, mitä viikko piti sisällään.

Aloitettiin keväällä kirjoittamaan kansainvälistä Youth Manifestoa matkustamalla Skotlantiin, jonne useamman maan nuoret kokoontuivat yhteen saman ongelman ääreen. Nuoria maaseudulta kokoontui pohtimaan, miten asioita pitäisi muuttaa, jotta eläminen maaseudulla ois nuorille kannattavaa tai mahdollista. Isoimmiksi otsikoiksi syntyi eläminen, työskenteleminen ja oppiminen. Tarkoituksena oli kirjoittaa manifesto, mikä julkistettaisiin vuosittaisessa Europarc konferenssissa. 

Kesäkuussa manifesto viimeisteltiin viikon mittaisessa tapaamisessa Suomessa, jonka jälkeen manifesto muutettiin julkaistavaan muotoon. Tämän jälkeen alkoikin kolmen kuukauden odottelu, kunnes manifesto vihdoinkin julkistettiin Europarc konferenssissa, johon osallistui 600 ihmistä 37:stä eri maasta.
skot1
Kuva: Europarc Conference

Europarc konferenssissa päästiin tapaamaan asian tiimoilta muun muassa Skotlannin varapääministeri, opetusministeri sekä Europarcin presidentti, joista viimeisin lupasi kaikkien edessä, että vie tulevien kuukausien aikana Youth Manifeston Euroopan Unioniin. 

On vaikea uskoa, että kasvaessaan lapsuuden kylässä, jossa asui muutamia kymmeniä perheitä, koulumatka oli 19 kilometriä suuntaansa ja lähin kauppakin löytyi parinkymmenen kilometrin päästä, päätyykin vuosia myöhemmin osallistumaan asiaan, mikä viedään oikeasti tällaisella mittakaavalla eteenpäin. Oon tehnyt aikoinaan tietoisen valinnan jäädessäni maaseudulle asumaan, ja tuntuu uskomattomalta ajaa nuorten asioita kansainvälisesti. Nuoret oli tehny uskomattoman upeaa työtä ja toivon, että tästä tullaan kuulemaan myös Suomessa enemmän. Jos kiinnostaa englannin kielinen versio nuorten manifestosta, pääset lukemaan sen tästä!

Suomesta Youth Manifeston tekemiseen on osallistunut nuoria Keskipiste-Leaderistä, Rieskaleaderistä sekä Leader Ravakasta :-) 

Leave a comment:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan