21. heinäkuuta 2018

in

Syksyllä kutsuu Cairngormsin kansallispuisto

cairngormsblogi-4 cairngormsblogi-2 cairngormsblogi-7
Matkustin toukokuussa Cairngormsin kansallispuistoon Skotlantiin ja viidenkymmenenseitsemän päivän päästä suunta olisi samaiseen paikkaan. Mikä saakaan matkustamaan vuoden sisällä jo toisen kerran Skotlantiin?

Kirjoitin viime matkasta postauksen, mihin pääset tästä. Jo tuolloin hieman aukaisin aihetta, jonka tiimoilta matkattiin ylämaille. Rieskaleaderin nuorisotyöryhmään kuuluvana jäsenenä oon saanut kunnian osallistua joka vuosi järjestettävään Europarc konferenssiin. Tänä vuonna konferenssi järjestetään Cairngormsin kansallispuistossa, jossa katse kääntyy nuoriin ja tulevaisuuteen, missä meidän äänellä on tärkeä rooli.

Toukokuussa lähdettiin Skotlantiin esittelemään meidän Nuoriso Leader -rahoitusta ja miten nuorisotyöryhmä toimii. Samalla me valmisteltiin yhdessä muiden maiden nuorten kanssa manifestia, mikä viimeisteltiin Kalajoen Europarc youth manifesto -tapaamisessa kesäkuussa. Tää itse manifest tullaan esittelemään tuolloin syyskuussa kansainvälisessä Europarc konferenssin yhteydessä, mihin meillä kaikilla nuorilla on ollut mahdollisuus vaikuttaa!
cairngormsblogi cairngormsblogi-6 cairngormsblogi-5 cairngormsblogi-3
Jo se on pelkästään upeaa, miten meidän alueella nuorille on annettu mahdollisuus vaikuttaa ja olla mukana kehittämistyössä. Meidän Keskipiste-Leaderin ja Rieskaleaderin hankeaktivaattori Anun sanoja lainaten:
Manifestin tarkoitus on nostaa esille nuorten oma toive saada tilaa ja vaikutusvaltaa paikallisessa kehittämistyössä ympäri maailman. 
Kuinka upeaa onkaan tulla keskeltä Pohjois-Pohjanmaata ja toimia Euroopan laajuisesti esimerkkinä :-) Mulle henkilökohtaisesti tällä on iso merkitys siinä, että oon tehnyt tietoisen valinnan jäädessäni asumaan ylioppilaslakin saatuani maaseudulle. Elämä ei todellakaan oo täällä nuorena aikuisena helppoa, mutta tällaisten tapaamisten myötä huomaa, että sama ongelma löytyy myös muilta alueilta ja maista, joista voi saada vinkkejä ja neuvoja, miten oman alueen toimintaa voi kehittää siihen suuntaan, että nuoretkin voi asua maaseudulla. 

Aamuja matkan lähtöön uskaltaa pikkuhiljaa laskea sitä mukaan kun jännitys kasvaa. Mikäli nuorten ääni maaseudulla kiinnostaa, suosittelen kyllä tutustumaan Nuoriso Leaderiin ja vinkata oman alueen leaderiä siitä, voisiko nuoret huomioida myös teidän alueella! :-)

Jos kiinnostaa seurata tätä hanketta lisää, tässä ois muutama sivusto, mistä voi lisää saada irti: Europarc Youth Manifesto Project, Nuoriso Leader ja Europarc Conference

1 kommentti:

  1. Luonnosta nauttiminen on kivaa!

    Minä vein poikaystäväni luontoon maastopyöräillen, piti vain lainata toinen tutuilta, samalla kävimme kylpylässäkin :) Ja ennen kuin joku kysyy, niin nuori poika olen minäkin (tai ainakin pidän nuorena) - vaikka ikää onkin molemmilla 25 molemmin puolin. Joskus on hauskaa nauttia "ilmaisista iloista".

    Ei aina tarvitse lähteä Thaimaahan tai kauppakeskuksiin. Tavara ei sitä iloa tuo.

    Poikkis oli noin viikon yhteisajan aikana kotipaikkakunnallani niin tyytyväinen, ettei halunnut edes lähteä takaisin omaan kaupunkiin bussilla :) Me haluttaisiin joskus lähteä kansallispuistoon ja sitten vielä yhteenmuutto tänne minun luo tulee joskus ajankohtaiseksi. Oli hauska lukea tätä tekstiä, kiitos!

    VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan