11. kesäkuuta 2018

in

Matkustajasielu, jonka matkailusta unohtunut oma kotimaa

Kukonkylä, Sievi
suomitutuksi-4 suomitutuksi-5 Mä rakastan matkustamista. Matkustaminen on elämänsuola ja se antaa ihan uuden merkityksen elämälle. Mun matkalistaa tutkiessa huomaa, että oon matkustanut ainakin itteni mielestä melko paljon. Hävettävää kuitenkin on, että matkailen Suomen sisällä todella vähän. Mun haave onkin, että voisin oppia tuntemaan kotimaani paremmin, yrityisesti luontopolut, -reitit ja -kohteet.

Kirjoitin kuukausi sitten Kukonkylän luontopolusta, mikä oli mulle ensimmäinen tutustumiskohde tän päätöksen jälkeen. Jo tuolloin pohdin, pitäisikö yrittää taltioida videoiksi luontopolkuja. Lopulta Skotlannin matkalla päätin, että haluan oppia kuvaamaan enemmän lyhytvideoita ja Suomen luontopolut on mainio tapa oppia kuvaamaan. Videosarjan nimeksi tulikin Suomi tutuksi.
suomitutuksi-3 suomitutuksi suomitutuksi-2
Kävin lauantaina uudelleen Kukonkylän luontopolulla, tällä kertaa illasta ja kuvasin lyhyen videon, missä esittelen kyseisen reitin. Kukonkylän luontopolku sijaitsee Sievissä. Pitkospuilla varustettu polku kulkee alueelle tyypillisen suomaiseman läpi. Matkalta löytyy lintutorni, laavu ja nuotiopaikka. Itse luontopolusta huolta pitää paikallinen Kukonkylän kylätoimintakunta.

Musta Suomen luonto on täysin erilainen mihin oon matkaillessa tottunut ja siten jo omassa kotimaassa on paljon uutta opittavaa. Mulle myös yllätyksenä tuli, että mun kotipaikkakunnalla ei paljoa luontopolkuja oo, mutta naapurikunnissa sitäkin enemmän. Haluankin ensin koluta läpi nää lähellä olevat ja sitten lähteä valloittamaan ympäri Suomea, ihan etelästä Lappiin saakka!

2 kommenttia:

  1. Siis oi että, tää sarjaidea on ihan mahtava! Rakastan luontopolkuja, mutta silti niissä tulee vierailtua harvoin. Tässä kohteessa täytyy ehdottomasti lähteä käymään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :-) kannattaa todellakin kun ei hirveän kaukana edes oo!

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan