20. kesäkuuta 2018

in

Hiuksille sopivaa palasaippuaa metsästämässä

lushblogi-3 lushblogi-2 Yhteistyössä: Lush
Mun kosmetiikkavarustukseen ei kuulu paljoa, mutta sitäkin enemmän oon saanut harmaita hiuksia etsiessä itselle sopivaa tapaa pestä hiuksia. Mulle unelma olis, että voisin pestä hiukset pelkästään vedellä, mutta helposti rasvoittuvat hiukset on eri mieltä.

Oon kokeillut pestä mun hiuksia nyt ruisjauhoilla, vedellä ja oliiviöljypalasaippualla. Mun toiveet on, että hiusten pesukerta voisi olla jopa 4–5 päivää ja että tuotteesta tulevat roskat voisi kierrättää ympäristöystävällisesti. 

Kevättalvella mulle suositeltiin tutustumaan Lushin valikoimaan ja sainkin toukokuun alussa heiltä mun hiustyypille soveltuvan palasaippuan ja muutaman muun tuotteen testattavaksi. Ajattelin siis ottaa haasteen vastaan ja kokeilla, josko löytäisin itselle sopivan palasaippuan.
lushblogi
lush Palasaippua, jota Lush mulle suositteli on nimeltään Jumping juniper ja heidän sivuillaan sanotaan näin: 
Mikäli hiuksesi ovat nopeasti rasvoittuvaa sorttia, saattaa tämä olla keinosi pidentää hiuspesuväliä. Kataja pilkkoo tehokkaasti öljyisyyttä, kun taas laventeli ja rosmariini tasapainottavat päänahan. Sitruuna- ja limeöljy viimeistelevät hiuksesi jättäen vastustamattoman kiillon!
Oon käyttänyt tätä nyt lähes kahden kuukauden ajan. Positiivisena koen riittoisuuden, sillä vieläkään en näe palasaippuassa "käytönjälkiä". Lush toteaakin, että palasaippuasta pitäisi riittää jopa 80 pesukertaan enkä yhtään epäile. Aiemmin käyttäessä nestemäistä shamppoota, sai uutta olla ostamassa kolmen kuukauden välein, kun tämän kiinteän uskon riittävän ainakin sen vuoden. Ja siitä tullaankin siihen toiseen positiiviseen asiaan, nimittäin nää kiinteät palasaippuat on kokonaan pakkauksettomia, joten hyvästi jätteet!

Arvostan Lushin läpinäkyvyyttä siinä, että tuotteen sisältö on esitelty selkeästi ja ainesosista kerrotaan, mitä ne ovat. Käsintehdyt ja vegaaniset tuotteet saa multa arvostusta, ja varsinkin se, miten Lush haluaa tehdä ympäristön eteen hyvää. Lushilla on ekologiset ja kierrätettävät pakkaukset sekä mikä parasta, mustat purkit on mahdollista palauttaa tyhjinä liikkeeseen!

Sain paketin mukana myös hiusnaamioita ja muutaman muun purnukan, joita on käyttänyt myös ohjeiden mukaisesti. Ennen ajattelin, että hoitoainetta on pakko käyttää, jotta hiukset ei sähköisty, mutta yllätyksenä oon selvinnyt sillä, että kerran viikossa laitan hiusnaamion ja pesen palasaippualla hiukset. Vielä en oo testannut, miten pitkälle pystyisin olla pesemättä hiuksia, mutta nyt pystyy helposti olemaan sen 3–4 päivää pesujen välissä.

Onko sulla kokemusta Lushin kiinteistä palasaippuoista? Mua kiinnostais kuulla myös kokemuksia helposti rasvoittuvista hiuksista, että mikä niihin auttais, että vois vierottaa pesukertojen väliä :-)

11 kommenttia:

 1. Mä käytän Inkuton mustasaippuapalaa hiusten pesuun, oon pessyt sillä jo kaks vuotta. Ainesosaluettelokin on ihanan lyhyt: kookosöljy ja kaakaon kuoren tuhka. Hoitoainetta ei tarvitse käyttää enää ollenkaan. Pesen 3-4 kertaa viikossa hiukset, tavoitteena taas harventaa pesuvälejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Osaatko yhtään arvioida toimiskohan rasvoittuviin hiuksiin hyvin? :-)

   Poista
  2. Saattais jopa toimia rasvoittuviin hiuksiin, koska omalle aknenaamalle liian kuivattava. Silloin tällöin pesen sillä kasvotkin, mutta sen jälkeen on pakko laittaa jotain öljyä heti perään, sillä oikein tuntuu miten ihoa kiristää. E-pillereiden lopettamisen jälkeen ja nyt tultuani raskaaksi hiukset tuntuu rasvoittuvan paljon herkemmin, joten pesujakin tarvitsee vähän useammin. Joskus pystyi pesemään 3-4 päivän välein, nyt on lähes pakko pestä joka toinen päivä vähintään vedellä.
   Tykkään siitä, että mustasaippuaa saa 200g palana, mistä voi sitten leikata pienemmiksi ja tosiaan se kestää ikuisuuden, kun muistaa laittaa hyvään paikkaan kuivumaan eikä lillu vedessä.

   Poista
 2. Suosittelen ekologista Ma Provance palashampoota. Löytyy myös rasvoittuville hiuksille vaihtoehto, joka sisältää savea. Ei tavitse käyttää erikseen hoitoainetta. Ja mikä parasta kyseinen palashampoo on oikeasti luonnollinen eli ei sisällä SLS:a kuten Lushin palashampoot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millaiset kokemukset sulla on tästä tuotteesta? Millainen pesukertaväli on ollut? :-)

   Ja haluan korostaa vielä tässä ettei missään postauksessa oo mainittu Lushia luonnonkosmetiikaksi vaan vegaaniseksi, en tiedä onko tää ymmärretty oikein postauksessa :-)

   Poista
 3. Pakko mainita, että Lushin palashampoothan ei ole oikeaa, luonnonöljyistä tehtyä saippuaa vaan sisältävät ympäristölle haitallisia sulfaatteja ihan siinä missä nestemäiset shampootkin. :)
  Toki jätettä syntyy vähemmmän! Olispa vaan sulfaatitonta myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lushin tuotteiden ainesosat voi käydä lukemassa heidän sivuillaan, kuten oonkin linkittänyt Jumping juniperin kohdalle (https://www.lush.fi/product/162/jumping-juniper). Luin postauksen uudelleen enkä löytänyt kohtia, missä vääriä tietoja olisin antanut :-)

   Poista
 4. Mulla on kans superrasvoittuva pää, mutta tilanne rauhottui ilmiömäisesti kun aloin käyttää Biozellin hiuspohjalle tarkoitettua tehohoitoa (https://www.biozell.fi/tuotteet/therapeutic/222/therapeutic-oljyhoito). Nyt pesuväli on helposti yli viikon. Toi Biozell ei varmaan täytä sun kriteerejä kosmetiikalle, mutta jos joku nimenomaan hiuspohjaa hoitava tuote löytyis, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! :)

  VastaaPoista
 5. Itse olen tykännyt Flown ja Sola Saippuan palashampoista. Molemmat ovat kotimaista luonnonkosmetiikkaa ja ovat toimineet omalle rasvoittuvalle päänahalle parhaiten! Yleensä pystyn pitämään 2-3 välipäivää pesukertojen välillä, mitä en koskaan nestemäisen shamppoon kanssa pystynyt tekemään. Iso suositus!

  VastaaPoista
 6. Suosittelen myös kotimaisen Flow'n palashampoista (ja muitakin palasaippuoita!). Avainlipputuotteita, luonnonkosmetiikkaa ja erittäin toimivia tuotteita. Itselläni on myös rasvoittuva päänahka ja olen saanut hiustenpesuväliä pidennettyä oikein mukavasti. Kokeile ihmeessä! :)

  VastaaPoista
 7. Hei, jos etsit kotimaista palashampoota, niin kokeiles ivalolaisen ekokampaajan kehittämiä. Löytyy ainakin hillashampoopalana ja puolukkapalashampoo. Googlella hiuspalvelu Anne Lehtinen, löytyy lisätietoja :)

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan