18. kesäkuuta 2018

in

20 asiaa, mistä oon luopunut

20asiaa-7 Hei täältä muuttolaatikoiden seasta! No ei vainiskaan, en oo vielä pakkauksessa niin pitkälle päässyt :-D eilen käytiin tulevaa kotia katsomassa ja nyt muistui mieleen, mitä huonekaluja sitä mukaan voi ottaa kuun vaihteessa. Samaan aikaan kun näitä vähäisiä muuttopusseja pakkaa, tuli mieleen ajatella, mistä kaikesta sitä on elämässä ylipäätänsä luopunut. Niinpä päätin listata 20 eri tuotetta, mistä oon luopunut kokonaan ja korvannut jollain muulla ratkaisulla.

Muovipussit – Tää on melko helppo. Koko mun lapsuuden vanhemmat on opettanut hyvin uusiokäyttämään entiset muovipussit tai muut kassit ostosten teossa. Nyt vuoteen meille ei oo kantautunut kotiin kauppareissuilta pusseja ja tän vuoden puolella saatiin vakiinnettua kangaskassit autoihin, reppuihin ja niin, että aina muistaa sellaisen kauppaan lähtiessä ottaa mukaan.

Hedelmäpussit – Tää on melkein sama kuin ylempi, mutta huomattavasti vaikeampi oli muistaa ottaa kestopussit kauppaan mukaan. Olleet käytössä viime syksystä lähtien ja nyt vakiintunut varuste autossa/repussa/laukussa.

Kertakäyttöiset vanulaput – Meikkaamisen lopettaessa vanulaput on ollut tosi vähällä käytöllä, mutta niitä korvaamassa on itse virkatut kestovanulaput.

Pakasterasiat – Monesti syksyihin miettii, mihinkäs nää marjat ja mehut pakastaa talven varalle. Nykyisten  pakasterasioiden rinnalle en koe enää tarvetta ostaa uusia pakasterasioita vaan hyödyntävän esimerkiksi tyhjiä maitopurkkeja ja niin muovisia kuin lasisia rasioita, mitä elintarvikkeista tulee.

Paperinen posti – Postilaatikon kylkeen 'ei ilmaisjakelua tai mainoksia, kiitos!' ja hyvin toimii. Lisäksi oon muuttanut laskut sähköisiksi ja lopettanut paperisten lehtien tilaamisen. Harvoin tulee postia enää postilaatikkoon.
20asiaa-5
Muumimukit – Oon keräillyt miehen kanssa muumimukeja, mutta viime syksyn jälkeen ei uusia mukeja oo enää ostettu. Muumimukit on kauniita ja nykyiset on kovassa käytössä, mutta kahden hengen talouteen ei kyllä kahdenkymmenen muumimukin lisäksi yhtään enempää tarvita.

Meikit – Meikkipussista löytyy vielä kulmakynä, juuri loppumassa oleva ripsiväri ja ripsien taivuttimet. Tarkoituksena olisi testata diy-teemalla ripsiväriä tai ostaa zerowaste -ripsiväri niitä hetkiä varten, kun tekee mieli hieman ehostaa katsetta.

Hiusten hoitotuotteet – Käytössä palasaippua ja mielenkiinnolla aion testata joku päivä Jonnan vinkkaamaa DIY hiuslakkaa.

Kertakäyttöiset aterimet – Hyvästi kertakäyttöiset aterimet, kun mukana voi kuljettaa retkeilyyn myytäviä kestoaterimia!

Keinotekoiset materiaalit – Yritän opetella koko ajan enemmän luonnonmukaisista materiaaleista ihan neulontalangasta vaatteisiin lähtien. On huima ero siinä, miten kangas käyttäytyy siinä ollessa pelkästään vaikkapa puuvillaa tai jos sekaan on laitettu elastaania.
20asiaa-3
Talouspaperi – Luovuttiin talouspaperista vuoden alussa, kun ei löytynyt kunnon syytä, miksi talouspaperia edes on. Tilalle oon neulonu kestorättejä ja lisäksi on tiskirätit olemassa, mitkä voi pestä aina uudelleen.

Muoviset hammasharjat – Miksi, kun voi olla puinen tai bambuinen?

Tuorekelmu – Helppo käyttää liinaa tai lautasta päällä.

Siivousaineet – Siivouskaapista löytyy vielä purkki lattianpesuainetta ja keittiöstä tietysti fairya astioiden pesemiseen, mutta muuten meillä käytetään luonnollisia ainesosia, kuten etikkaa ja sokeria.

Tampoonit ja siteet – Oon kirjoittanu aiemmin postauksen aiheesta, joten lisätietoa tästä.
20asiaa
Muoviset tiskiharjat – puinen tiskiharja toimii hyvin, varsinkin kun siihen saa vaihtopäitä! <3

Tuliaiset ja matkamuistot – Matkustajasieluna oon ennen kantanut paljon mukanani tavaraa matkoilta niin itselle kuin läheisille. Tästä tavasta oon onneksi päässyt eroon ja enää matkamuistoina ostan uusista paikoista maan mukaisen skottilasin sekä Venäjän matkoilta aina yhden maatuskan. Usein kuvat toimivat paljon parempana matkamuistona kuin konkreettinen esine. Aiemmin saatoin säilyttää esimerkiksi matka- ja pääsylippuja erilaisten turistiesineiden lisäksi.

Korut – Kuinka paljon yksi ihminen voikaan kuluttaa rahaa koruihin, joita ei loppujen lopuksi edes käytä? Jos kaikki korut lasketaan yhteen, luovuin yli sadasta eri rihkamakorusta, kun kävin korurasian läpi. Jäljelle jäi muutama koru, joita käytän esimerkiksi juhlissa.

Kirjat – Haluan suosia enemmän lainaamista ja hyödyntää kirjastoja. Toki itseltä löytyy ne rakkaimmat kirjat kotoa, kuten Harry Potterit, mutta uusia kirjoja yritän välttää ostamasta. En oo päässyt vielä e-kirjojen maailmaa, joten paperisia kirjoja onneksi saa vielä lainattua.

Etuasiakaskortit – Ootko koskaan käynyt sun lompakkoa läpi ja pohtinut, miten paljon erilaisia kortteja sieltä löytyy? Paljon erilaisia tarjouspostia tulee jo siitä syystä niin postilaatikkoon kuin sähköpostiin. Mitäpä sitä kuulumaan etuasiakkaisiin jos palveluita ei hyödynnä. Itsellä käytössä niin K- kuin S-ryhmien palvelut, mutta muista luovuin käyttämättömyyden vuoksi.

10 kommenttia:

 1. Tää oli hauska postaus! :) Itsekin pitäisi käydä lompakko läpi just noiden kaikenmaailman etuasiakaskorttien takia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Saattaa lompakko keventyä kiitettävästi!

   Poista
  2. Minulla ei ole edes lompakkoa, että repikää siitä riemua! :D

   Pankkikortti sattuu olemaan puhelimen yhden kortin suojakotelossa (Flipcover) ja siinä on myös S-etukortti, koska kortti on S-pankista. Toimiva juttu. Toinen kortti on omassa kotelossaan oleva bussikortti joka menee yleensä käsilaukkuun. Kolmas korttini on henkilökortti ja se on omassa kotelossaan kaulanauhalla kiinni.

   Mitään muita kortteja ei ole ja en oikeastaan tarvitse. Miksi pitäisi kuulua johonkin H&M-klubiin tai mitä näitä on. Kyllä vaatteita voi ostaa ilmankin korttia, silloin kun edes ostan, eli todella harvoin... Lidlissä ei etukorttia edes tarvitse.

   Ihmetellyt monesti kuinka ihmisillä on niin paksut lompakot ja sitten etsitään vuosia sitä matkakorttia bussikuskin edessä ja kaikkien aikaa siinä menee...

   Poista
 2. Tosi kiva postaus! Itsekin olen harkinnut siirtymistä moneen ekologisempaan vaihtoehtoon, mutta se on jäänyt vaan ajatuksen tasolle. Pitää ottaa itseä niskasta kiinni! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kannattaa todellakin, se on lopulta helppoa kun ottaa sen ensimmäisen askeleen :-)

   Poista
 3. Huippu postaus! Pisti ajattelemaan, mistä kaikesta voisi itsekin luopua tai mitkä kaikki voisi korvata jollain toisella ja paremmalla vaihtoehdolla :) Komppaan ylläolevaa kommenttia, paljon on itsellä ajatuksia liittyen ekologisempaan elämään, mutta toteutus tökkii. Viimeistään silloin, kun muuttaa omilleen ja kääntää uuden sivun elämässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutto on iso asia, minkä myötä on helppo laittaa omat elämäntavat muutokseen, kun on täysin uusi ympäristö omilla ehdoilla :-)

   Poista
 4. Keittössä Fairyn voi helposti vaihtaa Marseille saippuaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toki, mutta edelliset haluan käyttää loppuun ennen uusien ostamista :-)

   Poista
 5. Itse luovuin aikoinaan kiinteästä laajakaistasta ja ennen sitä oli pitkään ylimääräinen mokkula. Nyt jaan nettiä puhelimestani ja minulla on vain yksi internetiin liittyvä lasku.

  Elän kolme vuotta ilman televisiota ja tänä kesänä alkoi neljäs vuosi. Saman verran olen ilman radiovastaanotinta. Elektroniset laitteet viihteeseen minulla: parit kuulokkeet (napit ja kunnolliset), kannettava tietokone ja älypuhelin, molemmat Googlen järjestelmällä.

  OLen luopunut paljosta turhasta, mutta se on varmaa, mitään ei puutu.

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan