Tavoittelin menestynyttä elämää mahdollisimman nuorena

menestys-2 Oon aina ollut määrätietoinen, kunnianhimoinen, kaikessa mukana oleva ja paljoa tavoitteleva ihminen. Oon ollut niin yläasteen kuin lukion oppilaskunnan hallituksessa, oon ollut nuorisovaltuustossa, oon ollut niin nuorisojäsen kuin nuorisoleaderin jäsen niin Keskipiste-leaderillä kuin Rieskaleaderillä. Oon ollut kahdella kielimatkalla Englannissa ja Skotlannissa sekä saanut tutor- ja saapaskoulutuksen. Oon halunnut aina olla kaikessa mukana.

Aloitin työnteon 15-vuotiaana. Lukiovuodet tein ilta- ja viikonlopputöitä opiskelun ohella. Viime kesänä tein kolmea työtä samaan aikaan ja perustin oman yrityksen 20-vuotiaana.

Sain talvella burn outin. Ensimmäinen oli pienempi, kuukautta myöhemmin sain toisen. Yhtenä aamuna huomasin, että nousin sängystä pelkästään ruokkimaan kissat. En saanut itseäni enää tekemään mitään.
menestys
Kun koko pientä elämäänsä on rakentanut siihen, että menestyy mahdollisimman nuorena, herää jonain päivänä kysymykseen, että mitä tällä saavutan. Mitä saavutan sillä, että 21-vuotiaana ansioluetteloni ei mahdu yhdelle sivulle? Mitä saavutan sillä, että en päässyt 6-vuotiaan kummityttöni syntymäpäiville, sillä olin töissä? Mitä saavutan sillä, että raadan töissä, jotta menestyisin? Mitä saavutan menestyksellä?

Työntekoa ja -kokemusta arvostetaan. Raha on asia, mikä pyörittää nykymaailmaa, mutta mihin sitä rahaa tulee käytettyä? Säästöihin? Tulevaisuuteen? Sitä hetkeä varten, kun..? On toki ymmärrettävää, että on säästöjä pahan päivän varalle, mutta me ei eletä tulevaisuudessa vaan tässä hetkessä. Huominen tulee, mutta kukaan ei tiedä, kenelle se tulee ja kenelle ei. Niinpä en halua vuosia myöhemmin ajatella, miten jäin paitsi siitä ja tästä töiden vuoksi.

Vaikka miten kliseinen lause voi ollakaan, me ei olla synnytty maailmaan, jotta voidaan maksaa laskuja ja kuolla. Siirsin toistaiseksi yritykseni sivutoimisesta vielä enemmän sivutoimiseksi. Tällä tarkoitan sitä, että tällä hetkellä en markkinoi yritystäni ollenkaan, mutta teen keikkoja asiakkaiden toiveesta. Olen pelkästään yhdessä paikassa töissä ja vapaa-aikani käytän reilusti asioihin, mistä nautin. Näitä asioita on esimerkiksi villasukkien neulominen hyväntekeväisyyteen, valokuvaus, tämä blogi, luonnossa kulkeminen sekä ajanvietto läheisteni kanssa.

Jollain tavalla oon onnellinen, että sain burn outit talven aikana, sillä ymmärsin lopulta tarpeeksi aikaisin jarruttaa ja pohtia elämän arvoja uudelleen. En pidä enää menestynyttä työuraa ykköstavoitteena elämälle.

6 kommenttia:

 1. Hienoa,että olet jo nuorella iällä huomannut tärkeitä asioita elämästä.Itse oon vasta lähellä 40-v todella pysähtynyt ja ymmärtänyt minimalismin ja hitaan elämän tärkeyden hyvinvoinnin kannalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä oonkin kiitollinen, että se hetki elämässä tuli jo tässä vaiheessa, kun "vielä kaikki edessä" :-) toisaalta tässä asiassa toimii lause "parempi myöhään kuin ei milloinkaan".

   Poista
 2. Allekirjoitan täysin ton "me ei olla synnytty maailmaan, jotta voidaan maksaa laskuja ja kuolla", tosi moni tuntuu unohtavan tän ja otan ihan itsekin liikaa paineita siitä, että pitäisi painaa töitä ja tehdä ties mitä. Todella oivaltava ja tärkeä aihe sun postauksella. Oot ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäpä juuri! Meiän elinympäristössä työnteolla on todella iso arvo ja se helposti ohjaa elämään työriippuvuuden ympärillä huomaamatta :-)

   Poista
 3. Mitä kanavia seuraat netissä näihin aiheisiin liittyen ja mistä saat inspiraatiota? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En seuraa itteni mielestä paljoakaan minimalismiin tai zero wasteen liittyviä kanavia, ehkä eniten seuraan käyttäjiä instagramissa, josta en kyllä osaa sanoa ketään ylitse muiden. Blogeista ehdoton suosikki on Minielo (https://minieloblogi.blogspot.fi). Hakiessa ideoita tai uusia tapoja toteuttaa asioita, käytän lähteenä Pinterestiä, missä oon tehnyt oman kansion kestävälle elämäntavalle (https://fi.pinterest.com/yksinkertaisuudenilo/sustainable-lifestyle/)

   Yleisesti luen paljon uutisia, kirjoja ja artikkeleja, minkä kautta yleissivistys kasvaa ja sitä kautta ymmärrän, mitä asioita elintavoissa tulee muuttaa.

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan