Rakkautta ensisilmäyksellä – Kukonkylän luontopolku

Kukonkylä, Sievi
luonnossa-6 luonnossa-5 luonnossa-10Viimeisen parin kuukauden aikana on tapahtunut taas niin paljon ja kerroinkin osasta jo tässä postauksessa. Oon lähdössä yhdentoista päivän päästä Skotlantiin ja koko matka tuntuu vieläkin todella kaukaiselta ajatukselta.

Oon yksinkertaistanut paljon arkea ja yhtenä tavoitteena itselleni on käydä hieman pidemmällä kävelylenkillä luonnossa yhtenä vapaapäivänä viikossa. Koska viimeinen lähiopetusviikonloppu lähestyy ja arkipäivät olen töissä, oli tänään viimeinen mahdollisuus ennen Skotlannin matkaa lähteä luonnon helmaan ilman muita menoja. Viime viikolla kiersin kameran kanssa kotipaikkakunnallani, mutta yllättävänä asiana omasta kunnasta löytyy harvinaisen vähän luontoreittejä. Tänään päädyinkin naapuripaikkakunnalle ja tästä luontopolusta tuli ehdottomasti yksi suosikeista.
luonnossa-7 luonnossa-3 luonnossa-4 luonnossa-2
Kävin Kukonkylän luontoreitillä, missä ei ole muutamaa kilometriä pitempää reittiä, mutta niinkin lyhyellä matkalla pääsi nauttimaan todella monipuolisesta luonnosta, mikä oli merkattu tällaiselle amatöörille todella hyvin. Valkoiset pilkut puiden rungoissa rauhoitti keskittymään luonnosta ja rauhasta nauttimiseen eksymisen pelon sijaan.

Jostain syystä rakastan kulkea pitkospuita pitkin ja karu suomaisema toimi aamukaakaon nauttimismaisemana. Reitin puolessa välissä oli lintutorni keskellä suoaluetta, jonne kiipesin nauttimaan kaakaota, mansikoita ja karjalanpiirakkaa. Toki reitiltä löytyi virallinenkin levähdyspaikka, mutta lintutornista maisemat oli upeammat.
luonnossa luonnossa-11 luonnossa-9 luonnossa-8
Matkan aikana pääsin näkemään pieniä käärmeenpoikasia, pari perhosta, useita lintuja ja yllätyksenä polun vierestä juoksi peura kovaa vauhtia metsän siimeksiin. Vaikka kamera roikkui kaulalla, tilanne oli aivan liian nopeasti ohi.

Mäntymetsän tuoksu muistutti vahvasti lapsuuteen ja nopeasti tajusinkin, että inttiä lukuunottamatta en oo nauttinut kunnolla suomalaisesta luonnosta vuosiin. Monesti metsässä oon käynyt, mutta tarkoitukselliset ajanvietot oikeasti luonnosta nauttien ovat jostain syystä jääneet. Onneksi tässä tilanteessa toimii sanonta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Seuraava luontoretkikohde on jo valittuna, mutta se saa jäädä nyt odottamaan Skotlannista paluuta, jolloin puiden lehdet saattavat olla puhjenneet jo lehtiin. Nää luontoretket myös muistuttaa siitä, että aina ei tarvitse lähteä kauaksi nauttiakseen rauhasta, kauniista luonnosta ja uskomattoman upeista maisemista.

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! <3 Oon itsekin käynyt tuolla pari kertaa ja on kyllä upea paikka! :) Uskomattoman upeaa luontoa sitä löytyykin ihan lähistöltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Sitä pitäisi muistaa, että aina ei tarvitse lomaa jossain kauempana vaan ajatukset voi nollata parissa tunnissa jo lähipaikkakunnilla :-)

   Poista
 2. Itse tykkään luonnosta myös ja etenkin kesällä siellä kannattaa käydä paljon!

  Hienoja kuvia, olisipa täälläkin pitkospuita nyt.

  Täytyy lähteä ulos!

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan