2. toukokuuta 2018

in

Aion neuloa viisikymmentä paria villasukkia lahjoitukseen

villasukkalahjoitus
Aion neuloa tänä vuonna viidetkymmenet villasukat lahjoitukseen. Idea syntyi tyhjästä. Oon aina pitänyt käsitöiden tekemisestä, mutta niiden kohteena ovat olleet minä itse ja läheiset. Olin aiemmin kuullut tutulta, että he virkkaavat ikäihmisten kanssa hoitolaitoksiin isoäidinneliöistä hartiahuiveja. Myös turvalonkerot ja vauvojen villasukat ovat olleet todella suosittuja lahjoituksia.

Kyselin viime vuonna paikallisista facebookryhmistä ihmisiltä ylimääräisiä jämälankakeriä, kun virkkasin tuolloin isoa jämälankavilttiä. Lankoja jäi reilusti ja aloin pohtimaan, josko voisin niistä tehdä jotain lahjoitettavaa. Aluksi pohdin vilttiä, mutta projekti olisi massiivinen eikä antaisi apua kuin yhdelle. Niinpä idea kehittyi ja päätin syksyyn mennessä neuloa viidetkymmenet villasukat lahjoitettavaksi.
villasukkalahjoitus-2
En ole vielä valinnut, mikä lahjoituskohteeni on, mutta haluaisin sukkien menevän paikalliselle taholle. Ehkä jokin hoitolaitos tai vanhusten koti. Sukkia on tarkoitus neuloa koosta 37 kokoon 44.

Olen tällä hetkellä neljänsissä sukissa menossa ja takana on viikko päätöksestä. Aikataulu ainakin toimii hyvin!

Jokaisista sukista on tarkoitus tehdä omanlaiset. Ei yhtiäkään samanlaisia. Värejä yritän yhdistää mahdollisimman nätisti ja harkiten. Rakkaudella jokaisia jalkoja kohtaan :-)
villasukkalahjoitus-3
Haasteena sukkien määrän lisäksi on se, että en aio ostaa yhtäkään lankakerää uutena. Oon saanut jo kaksi lahjoitusta lisää, joten uskon lankojen riittävän. Tällä yritän kertoa, että apu ei perustu rahaan ja ostamiseen.

Hyväntekeminen ei aina vaadi rahaa eikä lahjoittaminen ole niin sanotusti rikkaitten hommaa. Me jokainen pystymme auttamaan toista omien taitojen ja elintason mukaisesti. Joku saattaa omata todella kauniin lauluäänen ja voi siten käydä ilahduttamassa sairaaloissa. Joku saattaa tykätä keskustella ja voi käydä vanhusten luona viettämässä aikaa. Joku taas voi osata neuloa ja siten tehdä erilaisia vaatteita vähävaraisille. Lahjoittaminen ei aina tarkoita, että annetaan rahaa. Joskus rahaa tärkeämpää on aika.
villasukkalahjoitus-4
Tätä projektia on mahdollista seurata ylhäältä löytyvästä välilehdestä Käsityövallankumous, josta löytyy myös muut käsityöprojektini. Tervetuloa siis seuraamaan!

1 kommentti:

  1. Ihan mahtavaa että joku muukin on samalla aaltopituudella :). Mulla on tekeillä kans villasukkia, tosin tahtitähti on huomattavasti rauhallisempi. Itse ajattelin kysellä vähävaraisista lapsiperheitä tarvetta, kunhan sukkapareja alkaa olla useampia valmiina. Tsemppiä projektiin!

    VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan