16. toukokuuta 2018

in

Aidosti ekologisia, luontoa vahingoittamattomia tuotteita – Saaren taika

saarentaikapostaus Yhteistyössä: Saaren Taika

Sain jonkin aikaa sitten testiin Saaren Taikalta tuotteita, joista haluan kertoa teille omia käyttökokemuksia. Vaikka pääsääntöisesti pesen pyykkini pesupähkinöillä ja siivouksessa olen vannoutunut etikan ja palasokerin käyttäjä, tiedän ettei jokaiselle juuri mulle sopivat, ekologiset tavat toimi. Näin mielelläni haluan esitellä myös muita ekologisia vaihtoehtoja.

Saaren Taikasta kuulin itse asiassa ensimmäistä kertaa isosiskoni kautta ja tarkemmin tutkiessani yllätyin positiivisesti. Kun esittelin pesupähkinät, nousi monella kysymys kotimaisuudesta ja tässäpä oli yksi kotimainen tuote!

Saaren Taika valmistaa aidosti ekologisia ja luontoa vahingoittamattomia tuotteita, sekä ne valmistetaan eteläisen Salon idyllisessä saaristossa. Luonnonkosmetiikan ja pyykkietikan valmistajan ajatus onkin valmistaa tuotteita, joiden käyttö ei kuormita luontoa.
saarentaikapostaus-2Saaren Taikassa arvostan sitä, että kaikki tuotteet on 100 prosenttisesti luonnollisista raaka-aineista käsin valmistettuja ja tuotteiden jokainen ainesosa on lueteltu selkeästi pakkauksessa. Tuotteet eivät sisällä keinotekoisia ainesosia, väriaineita, hajusteita eikä lisäaineita ja ovat niin luonnolle kuin ihmisille täysin vaarattomia. Lisäksi tuotteet ovat vegaanisia eikä tuotteita tai raaka-aineita oo testattu eläimillä.

Mä sain testattavaksi Laventeli pyykkietikkaa, mikä tuoksuu todella hyvälle. Pyykkiin ei jää keinotekoista tuoksua ja tätä oonkin nyt käyttänyt vaatteiden lisäksi varsinkin lakanoiden ja pyyhkeiden pesussa, joiden kohdalla tykkään pienestä tuoksullisesta lisästä. Moni kaipaa pyykinpesuaineelta sitä tuoksua ja tässä on hyvä vaihtoehto siihen. Laventelin lisäksi tuoksuja on esimerkiksi ruusu, piparminttu ja kukkaketo. 

Toinen mitä pääsin testailemaan on Saaren Taika siivoussaippua, mikä löysi paikkansa keittiöstä. Tätä oon käyttänyt vähemmän kuin pyykkietikkaa, mutta esimerkiksi tiskipöytä ja hella on saanut hellää kohtelua tämän myötä. Tuote tuntuu olevan todella riittoisa ja Saaren Taika neuvookin leikkaamaan saippuan kahteen tai neljään palaan, jolloin tuotetta voi käyttää eri käyttötarkoituksissa. Siivoussaippuaa voi käyttää myös esimerkiksi mattojen pesussa ja tätä olisi tarkoitus testata kesällä, kun saan kannettua matot ulos pesua varten. Plussaa siivoussaippuassa on se, että raaka-aineina on käytetty pelkästään oliivi- ja kookosöljyä – Saaren Taika ei käytä tuotteissaan ollenkaan palmuöljyä.
saarentaikapostaus-3Tiivistäen Saaren Taikassa pidän kotimaisuudesta, ekologisuudesta, osaa tuotteista on mahdollista käyttää monipuolisesti eri käyttötarkoituksissa, raaka-aineet on tavallisen tallaajankin ymmärrettävissä sekä tuotteita pystyn ostamaan ihan omalta paikkakunnalta! Näin pienellä paikkakunnalla asuessa oon positiivisesti yllättynyt, kun niin vanhempien asuinpaikkakunta kuin omanikin löytyi jälleenmyyjien listalta.

Pienen miinuksen annan muovisesta pakkauksesta, mutta siihen Saaren Taika onkin antanut varsin perustellun vastauksen sivuillaan. Saaren Taikan muoviset pakkaukset on kuitenkin mahdollista kierrättää, mikä on tärkeintä!

Mitä ootte mieltä tällaisista pienistä tuote-esittelyistä? Tää kokemus oli ittelle todella mieluinen ja pääsin taas huomaamaan, miten suomalaisten yritysten tukeminen on tärkeää eikä ekologisia tuotteita tänä päivänä oo enää kovin vaikea löytää. Näitäkin tuotteita voin tästä eteenpäin käydä ostamassa työmatkani varrelta vaikka asun pienellä pitäjällä, ihan mahtavaa! :-)

7 kommenttia:

 1. Olen itse yrittänyt löytää lähituottettua kosmetiikkaa ja eilen löysin kahden naisen yrityksen FiiniNaturally joka on tekee tuotteensa täälä Pohjanmaalla. Tuotteet ovat pakattu lasiin taikka paperiin ymmärtääkseni. Ja myös paikkakunnallani on jälleenmyynti tuotteista. Näihin tuotteisiin haluaisin tutustua paremmin :). Vielä en siis ole tuotteita kokeillut, toivottavasti seuraavaksi kun saan edelliset käytettyä loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä ehdottomasti tutustua myös tähän paremmin :-)

   Poista
 2. Kiitos bloggaamisesta, ihanasti kirjoitettu, ja kauniit kuvat <3 Toivottavasti tuotteemme pääsevät sinulle vakituiseenkin käyttöön <3 Aurinkoista viikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehdottomasti tulee jatkossa käyttöön varsinkin kun omalta paikkakunnalta voi käydä ostamassa! :-)

   Poista
 3. Pitääpä laittaa etsintään tuotteet!
  Tuli mieleen kun kerroit joskus, että siirryitte muovittomaan keittiöön, niin mihin pakkaatte pakasteeseen menevät marjat yms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kirjoittanut aiemmin, että tavoitteena on muoviton keittiö, mutta täysin ei olla tavoitteessa :-) tällä hetkellä pakkaan marjat ja mehut aikaisemmin ostettuihin pakasterasioihin, mitkä on muovia. Kun niiden aika jättää, aion siirtyä hyötykäyttämään esimerkiksi margariinirasioita, maitopurkkeja erilaisia kartonkipaketteja, mitä talouteen kaupasta tulee :-) jos tällaisia ei tule, on mahdollisuutena pakata ainakin marjat lasirasioihin, mitkä voi pakastaa myös!

   Poista
 4. Löysin kanssa firman kotimaisia saippuavalmistajia etsiessä ja ehdottomasti on tarkoitus ottaa käyttöön, jahka nykyiset tuotteet on loppuun käytetty :)

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan