Tavoitteena zero waste – mitä silloin repussa kulkee mukana?

Mä oon aina rakastunut jostain syystä postauksia, jossa bloggaaja esittelee laukun tai repun sisällön. Syytä en osaa sanoa sille, mutta halusin samaan tapaa jakaa mun repun sisällön teille!

Mulla repun sisältö on lähes aina sama lukuunottamatta kouluviikonloppuja, jolloin mulla on reppuun ahdattu myös valokuvauskalusto. Muutoin töihin tai ulos lähtiessä on repun sisältö tämä.
whatisinmybag
Reppuna toimii Fjällvärenin kånken, johon multa löytyy myös kamerasisus, mikä mahdollistaa repun toimimisen myös kamerareppuna. Mikä täydellinen säästö eikä tarvii ostaa erillistä kameralaukkua!

Toisessa sivutaskussa mukana kulkee teräsjuomapullo, jotta välttäisin ostamasta turhaan pulloja, vaikka niistä pantin saakin. Tällä yritän välttää juomasta janoon muuta kuin vettä, säästää rahaa ja toki kulkee aina mukana niin tulee juotua tarvittava määrä vettä päivässä.
whatisinmybag-2
Edestä löytyvästä pikkutaskusta multa löytyy aikoinaan ostettuja nenäliinoja, joista kannan mukana siihen asti, että korvaan kestoliinalla. Lisäks mukana on Ruotuväkiajoilta saatu kampa sekä hätätilanteille kuulokkeet, mutta nykyään kyllä kuuntelen musiikkia tosi harvoin.

Lisäks mulla on kuukuppi ja siihen pari puhdistusliinaa. Niiden lisäksi kannan nykyään mukana myös kestosidettä, mikäli en halua juuri sillä hetkellä käyttää kuukuppia.
whatisinmybag-3
Itse isoimmasta taskusta multa löytyy paperikalenteri. Kalenteri on mulle ihan ehdoton ja valitettavasti elän hyvin paljon niiden sisältä löytyvien sivujen mukaan. Teen sivutoimisesti yrittäjän jommia ja laitan kaiken ylös etten varmasti unohtais mitään. Oon kokeillut bullet journalia ja puhelimen kalenteria, mutta kummatkaan ei toimi mulla niin hyvin kuin perinteinen, paperinen kalenteri. Tän kalenterin ostin Prisman alekorista, joten säästin sen ehkä kaatopaikalta!

Sitten multa löytyy kolme kestokassia, joista kaksi oon ostanut lähetystyön hyväksi olleista myyjäisistä ja yhden saanut Keepjarilta. Lähetystyön kestopussit on ommellu vapaaehtoiset seurakuntavanhukset, jossa kaikki materiaali on kierrätettyä. Keepjarin kestopussi taas on ommeltu luomupuuvillasta.

Mukana kulkee nykyään myös omat aterimet, mitkä ostin tällä viikolla. Nää on tammea ja mukana tuli kuljetuspussukka. Viikonlopun aikana söin koulussa eväät näillä ja voin todeta hyviksi! Oon pohtinut myös kestopillien ostamista, mutta loppujen lopuks pidän pilli-ideaa melko turhana.

Lisäksi mukana on aina kaksi kangaskassia, joista toisen oon ommellut vanhoista muumilakanoista. Käärin kangaskassit aina kuvan mukaisille rullille, jotta ne veis mahdollisimman vähän tilaa ja ois helppo kantaa mukana. Toki mukana on myös lompakko, mikä kulkee repussa tai takin taskussa.

Mulle tää tavaramäärä on vielä melko maltillinen, sillä näillä tavaroilla vältän myös paljon turhan ostamista. Mitä sulla kulkis näiden lisäksi mukana?

6 kommenttia:

 1. Minun repussa on aika tyhjää.

  Kangaskassi, kynä, bussikortti (TKL), avainnippu. Mukana yleensä myös aina puhelin, jossa Flipcoverissa myös pankkikortti. Ei ole mitään muuta.

  Repussani ei ole oikeastaan mitään, paitsi silloin kun tulen ruokakaupasta, silloin on aika täyttä. Kaupassahan kaikki ruoka on pakattu nykyään jonkinlaiseen muovirasiaan tai kelmuun. Jos ei täysin vegaani ole, niin juustoa ja voita täytyy ostaa, niin kyllä sitä jätettä minulla ainakin kertyy.

  Vähentää yritän sitä sillä, että ostan viisaammin, enkä esim. osta televisioita ja muita laitteita, joita en tarvitse tai joiden asiaa ajaa joku toinen asia.

  Banaaneja olen nähnyt ihmisten pakattavan pussiin. Nehän tulevat mitä mainioimmassa luonnollisessa pakkauksessa. Liimaa vain tarra siihen.

  Hedelmien kestopusseja olen kyllä miettinyt, jäänyt aina ostamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä!

   Täysi jätteettömyys toki vaatii monesta asiasta luopumiseen, mutta tuo toki tilalleen uusia asioita, mitä aiemmin ei pakosti ole huomannutkaan, myös ruoan suhteen. Oma tieni zero wasteen lähtee näistä "talon perustuksista" ja lähden siitä taloa rakentamaan sitä tahtiin, kun uusia keinoja jätteettömyyteen löydän.

   Onneksi esimerkiksi cittarissa on kyltti, että hedelmien kuoret toimii hyvänä suojana eikä erillistä pussia edes tarvitse :-) toki joidenkin hedelmien kanssa on helpompi laittaa pussiin kuljetuksen vuoksi, mutta sillon voikin kestopusseja käyttää!

   Poista
 2. Nuo aterimet olisivat hyvät retkeilykäyttöön. Mistä olet ne ostanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne taitavat retkeilyyn olla "tarkoitettukin", sillä ostettu Kärkkäisen eräpuolelta!

   Poista
 3. Miulla kulkee kassissa mukana lompakko, kalenteri (olen myös vannoutunut paperikalenterin käyttäjä, en vain osaa mitään muuta!), pieneen tilaan pyöritelty kangaskassi sekä meikkipussukka, joka on suuremmaksi osaksi täynnä kyniä. Vaihtelevaisesti mukaan osuu myös eväät, hanskat, pyöränpumppu tahi sateenvarjo, mutta muuten perussisältö on aina sama.

  VastaaPoista
 4. Minäkin rakastan "Mitä mulla on kassissa"-postauksia! :) Minulla on aina myös sateenvarjo.
  Ruokakaupan muoveista vielä. Niitä ei pääse vegaanikaan pakoon! Se margariini, tummansininen Keiju, on samanlaisessa rasiassa kuin muutkin ja myös vegejuusto on muovissa. Ja tietysti vegaani ostaa samoja makaroneja, kauraryynejä jne. kuin kaikki muutkin. Myös tofut- palat, suikaleet, kaikki- on pakattu muoviin. Eli muovittomuutta ei vegaaniuskaan tuo.. vaikka muuten kivaa onkin! ;)

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan