12. maaliskuuta 2018

in

Mitä kauneus on mulle?

Mun yksi isoimmista roolimalleista on saksalainen laulaja, Mogli ja tästä syystä käytän häntä esimerkkinä myös tässä postauksessa. Mä oon viime aikoina pohtinut taas paljon ulkonäköä ja mitä mulle on kauneus. Päivittäisestä meikkaamisesta on jo kaks vuotta enkä oo meikannut tänä vuonna ollenkaan. Silti tulee hetkiä, kun miettii miksen meikkaa niinkuin muutkin.

On mielettömän vaikeaa elää yhteiskunnassa, missä kaikkialla pursuaa mainoksia erilaisista ripsiväreistä, meikinpoistoaineista, hiusväreistä, itseruskettavista voiteista, uusista kynsilakkaväreistä ja kaikesta, millä ehostetaan ulkonäköä, kun samaa aikaa itse välttelee kaikkea tätä. Tuntuu niin ristiriitaiselta olla toista mieltä, mitä päivittäin kuulee, näkee tai lukee. Sen lisäksi kaikkialta pursuaa kuvia, millainen on terve kroppa ja miten on epäterveellistä jos istuessa syntyy mahamakkaroita. Kuinka maitoa pitäisi juoda ja toisessa paikassa sanotaan, että ei pitäisi. Enää ei voi vain syödä tai elää, sillä ei voi tietää, mistä saa liikaa proteiinia ja mistä liikaa rasvaa. Mikä on oikeasti terve kroppa ja mikä on mainonnalla rakennettu terve kroppa?
mogli-2
Mä pidän meikattuja ihmisiä kauniina. Meikillä pystyy saamaan aikaan todella kauniin kokonaisuuden, mikä korostaa kasvojen parhaimpia puolia. Vaikka meikatut kasvot ovat kauniita, se ei oo kauneutta, mikä itse tavoittelen. Nyt kun oon kasvattanut mun omaa hiusväriä takaisin sekä antanut kulmakarvojen kasvaa villinä, oon huomannut, miten hyvin oikeasti oma luontainen väri sopiikaan itselle. Mulla on tumma tukka, kulmakarvat ja ruskeat silmät. Oon aina halunnut olla jotain muuta kuin oon ja ihaillut varsinkin tummaihoisia ihmisiä. Mun geenit on kuitenkin nää ja miksen kanna niitä ylpeydellä korostaen, mitä oon luontaisesti oon?

Myös jokainen kroppa on sellaisenaan kaunis. Mä en ole laiha, mutta en myöskään itseni mielestä lihava. Multa löytyy pyöreyttä ja muotoja, joita haluaisin korostaa ja kantaa ylpeydellä. Oon vihannut itseäni jo tarpeeksi, ruoskinut kehoa ja hävennyt sitä aivan liian kauan. Niin kauan kuin oma terveys ei ole vaarassa, ne mahamakkarat ei oo musta huono asia.
mogli
Mulle kauneus on luonnollisuutta. Joidenkin ihmisten kasvojen muotoihin sopii lyhyet hiukset, toiselle pidemmät ja jonkun hiukset on luonnostaan kiharaiset. Kaikkein suurin kauneus on kuitenkin hymy. Hymyllä kasvot saa eloa, mitä ei pysty millään muulla saamaan. Kävin tänään työhaastattelussa, meikittä. Haastattelija kehui, miten mun kasvoilla oli luonnollinen hymy heti ovesta sisään astuessa. En itse ollut tajunnut sitä, mutta toisen ihmisen sanoessa sen ääneen, ymmärsin antavani paljon paremman kuvan itsestäni pelkällä hymyllä.

Tulevaisuudessa haluaisin kasvattaa pitkät, luonnollisen väriset hiukset. Oon saanut geenit, minkä vuoksi mun hiukset on paksut, mutta tikkusuorat. Niinpä erilaiset lettikampaukset kiinnostaa ja varmasti opettelen sitä myötä, kun hiukset kasvaa. Mitä meikkaamiseen tulee, mulle hymy on tarpeeksi. Toisinaan ripsiväriä on kiva laittaa, mutta ei ollenkaan välttämätöntä.
mogli-3 
Mogli näyttää jokaisessa kuvassa kauniilta ja onnelliselta. Uskonkin kauneuden kumpuavan sisältä päin, kun on elämään tyytyväinen. Mä en näe meikkaamista tai muuten ulkonäköön panostamista vääränä enkä tällä tekstillä yritä sanoa, että kaikkien pitäis lopettaa. Enemmänkin toivon mun, sun ja jokaisen pohtivan, mitä itselle kauneus on ja voiko itseensä olla tyytyväinen sellaisenaan. Ulkonäköpaineet on toisinaan ollu niin rankkoja, että itseinho on ollut arkipäivää. Siihen mä oon kyllästynyt ja tuntuu hyvältä olla tyytyväinen omaan ulkonäköön heti aamulla herättyään olipa hiukset sitten sekaisin tai ei.

Mitä sulle on kauneus ja vielä tärkeämpi kysymys, ootko sä tyytyväinen omaan ulkonäköösi?

Kuvat: Mogli

10 kommenttia:

 1. Mulla myös luonnoksissa tulossa tähän aiheeseen postausta :) Kyllä mäkin olen sitä mieltä, että se sisäinen hehku tekee ihmisestä kauniin ja se jos mikä on tavoittelemisen arvoista! Silloin sitä on myös usein siihen omaan peilikuvaansa tyytyväinen. Mä olen viime vuosina pitänyt kauniina sellaista luonnollista kauneutta, joka on toisenlainen kuin voimakkaasti värjätyt ja tarkkaan muotoillut kulmat, kestoripset, rakennekynnet, värjätyt ja aineilla muotoillut hiukset. Sallin itselleni kyllä sellaiset extempore kokeilut, mutta sen perusarki lookin haluan pitää luonnollisena. (Mutta en osta kotiin kuitenkaan mitään turhaa kosmetiikkaa, joka jäisi käyttämättä) Olen usein ihmetellyt, että miksi esim. vanhempien naisten joukosta, jotka ovat esillä julkisuudessa, on niin vahva meikki? Luulen, että vähemmälläkin he voisivat olla yhtä valloittavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneutta on niin monenlaista, mutta juurikin itse saattaa tavoitella jotain tiettyä kauneutta (tässä tapauksessa luonnollista) siitäkin huolimatta vaikka pitäisi laitetumpaakin ulkonäköä kauniina :-)

   Poista
 2. Yksi tärkeimmistä terveyteen- ja niinollen myös kauneuteen- vaikuttavista asioista on ravinto. Itselleni veganismi on antanut paremman ihon ja muutenkin selvästi raikkaamman ulkonäön. Tämä on varmasti turha kysymys, koska blogisi perusteella arvaan jo vastauksen, mutta: oletko Sinä (ja puolisosi) vegaani? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole eikä ole myöskään mieheni :-)

   Poista
  2. Kokeile ihmeessä! Vegaanius on suurin yksittäinen ekoteko, jonka "tavallinen ihminen" voi tehdä. Ja nykyään se on helppoakin (Vegaaniliiton sivuilta löytyy paljon infoa asiasta). Kiinnostava blogi, jatka samaan malliin!! <3

   Poista
  3. Oon ollut kasvissyöjä useamman vuoden ajan lukiovuosina, mutta vegaanius on liian rajoittunutta itselleni. Tiedän vegaaniuden hyödyt ja miten paljon vähemmän se on luonnolle haitaksi kuin lihansyönti, eli nää asiat ei ole epäselviä itselle. Meidän suvussa kuitenkin metsästetään ja oon itse maatilalla lapsuuteni elänyt, niin oon saanut erilaisen kuvan lihansyönnistä kuin tavallinen kuluttaja, jonka tottumuksiin nämä kummatkaan asiat eivät kuulu. Kasvisruokaa kyllä kannattaa ehdottomasti lisätä omaan ruokavalioon, mutta jokaiselle vegaanius ei oo sopiva tapa "rajoittaa" itseään :-) tätä on kyllä kyselty paljon, joten avaan varmasti jossain vaiheessa omia ajatuksiani ruoan suhteen ja onko itsekästä syödä lihaa jne.

   Poista
  4. Hienoa, että olet miettinyt näitä asioita! :) Itse olen ollut kasvissyöjä jo yli 30 vuotta (kääk!!) ja nyt vegaani reilut 3 vuotta ja mulle tämä elämäntapa sopii parhaiten. Mutten halua koskaan "saarnata" muille, se on tyhmää. Ja minullakin on kaksi kissaa, jotka syövät lihaa. Eikä mieheni ole vegaani, aloitteleva kasvissyöjä kylläkin. Ihanaa kevään odotusta! <3

   Poista
 3. Hei! Saisko toivoa postausta sinulta liittyen kuukautissuojiin?:-) olen lueskellut nyt paljon aiheesta, ja tajunnut kuinka paljon jätettä tuotamme kertakäyttösuojilla..:-/ tämä blogi on aivan mainio, innostuin itsekkin mm. Minimoimaan vaatekaappini sisällön postauksesi ansiosta, jee!:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tulossa, kunhan saan kirjoitettua loppuun! :-)

   Poista
 4. Tiiätkö mitä, sä näytät ihan hirveästi idoliltasi ;)

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan