Yksinkertaisempaa elämää

yksinkertainen-2
Oon pohtinut jo tovin yksinkertaistavani elämääni. Mä oon aina tykännyt lukea kirjoja, neuloa, valokuvata ilman suurempaa merkitystä, virkata, kirjoittaa.. jotenkin viime vuodet näitä asioita on tullut tehtyä äärettömän vähän ja se aika on kulunut suurimmalta osin instagramin ja ennen twitterin maailmassa. Toki töiden jälkeen aikaa ei oo tuntunut jäävän paljoa muuhun kuin arjen pyörittämiseen, eli kodinhoitoon. Vaatteet pitää pestä, ruokaa tehdä, tiskata, siivota kissojen hiekkalaatikot, imuroida, käydä kaupassa. Näihin pieniin arjen asioihin oon kiinnittänyt nyt viime viikkoina enemmän huomiota.
Työpäivän jälkeen helposti aikaa kuluu niiden asioiden siistimiseen, mitkä on loppujen lopuksi ihan turhia itselle. Niin ekologisuuden kuin oman ajankäytön kannalta tässä ois pieniä neuvoja, miten aikaa jää niihin asioihin, mistä itse tykkää. Samalla myös luonto kiittää!

10 vinkkiä yksinkertaisuuteen

+ Siivoa sähköposti. Monesti sähköposti täyttyy uutiskirjeistä, vanhoista sähköposteista ja roskapostista. Peruuta uutiskirjeiden tuleminen nettisivuilta, joissa et enää asioi ja käy läpi vanha posti. On helpompaa löytää tärkeät viestit, kun sähköposti ei hehku sataa uutta viestiä. Itse tein tämän viime viikolla ja huomasin, että uutiskirjeitä tulee yli kolmestakymmenestä eri liikkeestä! Ihan käsittämätöntä!
+ Ei mainoksia, kiitos! Tänään päätin vihdoinkin kiinnittää postilaatikkoon tämän pyynnön, saa nähdä kunnioitetaanko sitä. Meillä jätteet lajitellaan mahdollisimman monipuolisesti ja oon huomannut, että paperijäte on 99% mainoslappusia. 
+ E-laskut. Tilaa laskut tulemaan sähköpostiin, niin säästyt turhalta paperiroskalta ja etanapostilta. Oon tehnyt omaan sähköpostiini erillisen kansion laskuille, jotta ne eivät sekoitu muun postin joukkoon. Ne on yhellä klikkauksella siirretty postilaatikosta laskulaatikkoon.
+ Sähköinen kuitti. Ainakin Prisma ja Kärkkäinen mahdollistaa sähköisten kuittien saamisen. Kärkkäisellä kuitti tulee sähköpostiin, mikäli kuitin haluaa. Prismassa kaikki kuitit tulevat taas S-mobiiliin. Näin turhien kuittien tulostaminen vähentyy ja varsinkin takuutuotteiden kuitit on tallessa :-)
yksinkertainen + Nauti luonnosta. Mä myönnän, että mä nautin aivan liian vähän. Eilen kävin vartin ajan pihalla kuvaamassa tilhiä ilman mitään kummallisempaa syytä ja se autto virkistämään mielen! Varsinkin jos oman harrastuksen, kuten itsellä valokuvaamisen, pystyy helposti yhdistämään luonnossa käymiseen. Joku voi bongailla lintuja, tai käydä patikoimassa eväiden kanssa, tutustua eri kansallispuistoihin tai tiettyinä vuodenaikoina käydä keräämässä luonnon tarjoamia marjoja.
+ Laita puhelin pois. Mä usein huomaan selaavani instagramia vaikka siellä ei oo tarjolla mitään uutta. Näinä hetkinä lasken puhelimen sivuun ja alan virkkaamaan, sillä mulla on useita keskeneräisiä töitä. 
+ Siivoa kaappeja. Siivoaminen ei oo jokaisen lempiharrastus, mutta kodin kaappien siistimisessä saattaa huomata, miten paljon ylimääräistä tavaraa sitä on tullut säilöttyä. Näin kaapit ei notku turhasta tavarasta. Voit aloittaa esimerkiksi siistimällä lääkekaapin päiväyksen menneistä lääkkeistä tai siivoamalla meikkipussin. Muutos ei tarvitse heti olla radikaali.
+ Käy kaupassa 1-2 kertaa viikossa. Kun teet kerralla koko viikon ostokset, ei jokaisen työpäivän jälkeen tarvitse lähteä uudelleen kauppaan. Varsinkin nälkäisenä tulee tehtyä hutiostoksia huomattavasti helpommin. Näin useammalle illalle jää aikaa paremmin tehdä asioita, mistä tykkää.
+ Poista turhat sovellukset ja käyttäjät. On helppo lähteä tylsistyneenä selailemaan sovelluksia, mitä puhelimeen on tullut ladattua. Poista siis käyttäjät ja sovellukset, mitä et käytä. Itselläni twitterkäyttäjä on roikkunut vaikka kuinka kauan ajatuksella, että jos joku päivä haluan taas käyttää kyseistä sovellusta. Käyttäjän voi aina tehdä uudelleen, jos mieli muuttuu.
+ Tee to do -lista. Mä oon tajuttoman huono muistamaan kaikkia mahdollisia asioita, mitä pitäisi tehdä. Mulla on to do -lista, mihin aina kirjoitan, mikäli jokin asia pitää hoitaa alta pois. Näin asia ei unohdu eikä aiheudu turhaa stressiä siitä, että mitä kaikkea piti muistaa tehdä. Näin myös konkreettisesti näkee, millaisia asioita on hoidettavana ja kuinka aikataulut kannattaa hoitaa niiden osalta.

1 kommentti:

 1. Olen noudattanut näitä pitkään. Ei mainoksia on ollut pitkään, ei tule lehtiä tai tarjouksia, niin tulee myös ostettua vähemmän kaikenlaista tilpehööriä. E-laskujen takia ei postilaatikkoon kadun varteen muutenkaan ole tullut aikoihin enää juurikaan mitään.

  Kanta-asiakasetukortteja olen vähentänyt myös, nykyiset kortit ovat S-pankin pankki- ja etukorttiyhdistelmä, henkilökortti ja bussikortti. Avainnipussa on avain kotiin, pyörään ja postilaatikkoon. Olen nähnyt ihmisiä, joilla avainnipussa on kymmeniä artikkeleita.

  Mihin kaikkialle avaimet käy? Onko joukossa jotain, mitä ei enää tarvita?

  Yksinkertaisempi elämä tulee myös siitä, kun en omista televisiota, radiota tai muutakaan viihde-elektroniikkaa. Minulle riittää Chromebook-kannettava ja Android-puhelin. Puhelimesta jaan nettiä koneelle ja lisäksi löytyy parit kuulokkeet eri tilanteisiin.

  Netti minulla on hidas ja halpa, toisaalta säästän rahaa, kun lasku on 13 euroa ja puhelut sekä viestit päälle n. 1-2 euron verran. Netin nopeus on 1M/1M 4G. Jos joskus tarvitsen nopeampaa, kävelen viereiseen huoltamoon, ja siellä on nopea Wifi-laajakaista ilman veloituksia.

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan