5. helmikuuta 2018

in

Liian isot reidet

farkut-6
Mulla on aina ollut paksut reidet. Niiden vuoksi oon koko ikäni vihannut farkkujen ostamista. Lopulta oon aina päätynyt ostamaan farkun näköiset housut, mitkä ovat todella joustavaa kangasta. Vaikka housut ovat tuntuneet jalassa hyvältä, on ne viimeistään vuoden käytön jälkeen hajonneet kulutuksesta. Koska mun kroppa on muuten melko normaalin kokoinen, ei ongelma synny kuin reisistä.
Mä oon jo pidemmän ajan haaveillut, että saisin vaatekaappiini 100% puuvillaa olevat farkut, mutta jo reisiongelma on tuottanut ongelmia, niin sen lisäksi suosin nykyään kirpputoreja entistä enemmän, joten vaihtoehdot ovat hyvin vähäiset. Todella monissa farkuissa on elastaania ja se aluksi parantaa farkkujen istuvuutta ja käyttömukavuutta. Myöhemmin elastaanin vuoksi farkut menettävät muotonsa. Näin ollen ajattelin haaveen olevan melko etsinnän takana.
farkut-5 farkut-7

Kirpputorien loisto

Kävin viikko sitten naapuripaikkakunnalla silmälääkärillä ja sitä ennen päätin kiertää paikallisen SPR:n kirpputorin jos mahdollisesti sieltä löytyisi sopivat farkut. Valikoima yllätti mut todenteolla ja sovitinkin yli kymmeniä farkkuja jalkaan. Päädyin lopulta sovitetuista ostamaan kolmet, 100% puuvillaa olevat farkut.
Kriteereinä mulla oli se, että farkut sopisivat hyvin jalkaan vyötärön ja reisien kohdalta. Mulla on jo nuoresta lähtien ollut oma ompelukone, joten pienet muutokset on helppo tehdä, mutta esimerkiksi farkkujen kaventaminen vyötärön kohdalta ei itseltäni onnistuisi. Kaikki kolmet farkut ovat todella vanhat, mutta sitä ei ulkoapäin näe. Yhdet näistä farkuista on valmistettu alkujaan Iso-Britanniassa, mikä taitaa olla jo harvinaisuus tänä päivänä. Lisäksi toisten farkkujen sisältä löysin kauppakuitin, minkä päivänmäärä oli 2011. Farkut olivat kerenneet siis liikkeessä olla seitsemän vuotta.
farkut-3 farkut-4
Mä pidän siitä, että farkuissa on kapeat lahkeet. Siispä liian leveät lahkeet on helppo kahentaa itselle sopiviksi varsinkin, kun nämä farkut on vyötäröltä sopivat.
Nyt viikon jälkeen tuntuu oudolta, että päällä on oikeasti farkut. Kangas on huomattavasti paksumpaa ja kestävämpää kuin aiemmin käyttämäni joustavat housut. Harmittaa etten aiemmin kerennyt tarkistaa, mitä materiaalia aiemmin käyttämät housut oli, sillä kerkesin siivota ne kaapista pois ennen uusien ostamista.
Sen lisäksi, että tavoittelen minimalistista kotia, haluan tavaroille mahdollisimman pitkän iän. Farkkujen teko vaatii paljon vettä, joten olis upeaa, että niiden farkkujen ikää voisi pitkittää mahdollisimman pitkälle. Lisäksi kirpputorilta ostaessa en ole tarpeellani tuottanut uutta tuotetta vaan ostanut toiselle turhan vaatteen itselleni. Opetus tässä on ehkä se, että oman kropan erityistarpeista ei kannata tehdä ongelmaa vaan selvittää ne omilla keinoilla. Sain kolmet farkut kuudella eurolla ja parin hassun tunnin jälkeen sain omaan kroppaan täydellisesti istuvat farkut kolminkertaisena.

2 kommenttia:

  1. No kommentoin nyt tähänkin, kun postaus tuli lukaistua :) Hyvä aihe! Ja tosiaan, nykyiset farkut sisältää usein elastaania, joka toisaalta ehkä tekee sitä mukavuutta niihin, mutta saa myös ne kestämään käytössä vähemmän aikaa! Ja elastaanin kierrätettävyys on taas oma haasteensa. Itse ostin kirpparilta eurolla hyvin istuvat farkut, mutta ne oli tosiaan tätä nykyistä, ei niin kestävää materiaalia. Aktiivisesti pyöräilevänä ongelma oli nimenomaan haarus, että se kului puhki ennen kuin muu osasto edes näytti vielä kulumisen merkkejä. Ratkasin asian niin, että tuttu ompelija laittoi leikkuutähdetilkulla haaroihin paksun poronnahkapaikan (kuten ratsastushousuissa, mutta pienemmän). Lisäksi järkevöitin pesukertoja ja otin tavaksi, että kotiin tullessa laitan "farkut naulaan" eli käytän kotona kotihousuja. Mä kans tykkään, että lahkeet menee esim. kenkään sujuvasti, näissä pohjoisen oloissa muun tyyppiset lahkeet tahtoo aina kerätä kuraa ja likaa itteensä. Nyt on ollut myös noita nilkat (ja polvet) paljaana versioita, mutta sitäkin sopii kysyä, käykö se meidän ilmasto-oloihin talvikuukausina :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäpä juuri! Onneksi vaatteiden käyttöikää pystyy kuitenkin jossain määrin pidentämään pesukertojen ja käytön mukaan.

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan