Ekologisempia vaihtoehtoja arkeen osa I

Mun projektissa saada mun elämästä, tavallisesta arjesta, kestävämpää on vaatinut pienen pieniä askelia kerrallaan. En oo kyennyt muuttamaan kertaheitolla kaikkea uusiksi, ihan siitäkin syystä, että haluan käyttää aiemmat pois ennen uusien hankkimista. Oon monia asioita lahjoittanut ja myynyt eteenpäin, mutta monia asioita käytän loppuun ennen uuden hankkimista.
Ajattelin alkaa kirjoittamaan tällaisia postauksia, missä esittelen aina itselle hyväksi kokemani tuotteet. Jos tuotteissa ei erikseen mainita, että tuote olisi saatu, olen ostanut tuotteet itse ja oman kokemuksen kautta kokenut hyväksi. En tule siis esittelemään tuotteita, mitä meidän arjessa ei ole koettu toimiviksi. Tekstissä toki saatan mainita, miten olen juuri kyseiseen tuotteeseen päätynyt toisen sijaan. Pidemmittä puheitta, tässä tulisi ensimmäiset tuotteet.
ekologiset

Jomy tiskiharja ja siihen vaihtopää

Jomyn tiskiharjat on moneen otteeseen tullut somessa vastaan ja päätin vihdoinkin tilata itselle, kun entinen tiskiharja alkoi vedellä viimeisiään. Aiemmin mulla oli sinin muovinen tiskiharja, mihin oli myös muovinen vaihtopää. Meillä on alettu tiskaamaan astioita nyt enemmän käsin, kun keittiössä on enemmän puisia välineitä, mitä koneessa en halua pestä. Siihen käyttöön Jomy on ollut vallan mainio! Vielä en ole vaihtanut kertaakaan vaihtopäätä, joten en osaa sanoa, miten pitkään yksi vaihtopää kestää.
Jomy tiskiharja on valmistettu pyökistä ja tää vaalea on kovaharjaksinen tiskiharja, minkä harjakset on valmistettu kasvikuiduista. Kokonaisuudessaan koko tiskiharja on valmistettu luonnonmateriaaleista ja vaihtopään ansiosta ei tarvitse olla harjan vartta vaihtamassa uuteen.
Jomy tiskiharjoja myydään ainakin Hyvinvoinnin.fiRuohonjuuri ja Raakatori
ekologiset-3

Puiset keittiövälineet

Kirjoitin tammikuussa, että mulla on tavoitteena muoviton keittiö kaikilta osin ja yks niistä on ollut puisten keittiövälineiden hankkiminen. Meiltä löytyy puiset leikkuulaudat ja muutamia puisia kapustoja. Kaks ylintä kapustaa on ollut lähes päivittäisessä käytössä 2,5 vuoden ajan eikä eroa näy mihinkään!
Mä tykkään kyllä eniten puisista, mutta meiltä löytyy myös teräksisiä ja pari muovista edelleen. Nyt tuntuu, että minimalistisuus alkaa pikkuhiljaa astua myös keittiöön ja oisin valmis luopumaan osasta kapustoista. Ei kahden hengen taloudessa oikeasti tarvitse kymmentä eri mallista kapustaa, mutta silti meillä vaan on..
Puisia keittiövälineitä löytyy oikeastaan kaikkialta, missä keittiötavaraa myydään. ekologiset-2

Biobrush-Berlins ja The humble Co. -hammasharjat

Mä asun pienellä paikkakunnalla Pohjois-Pohjanmaalla ja vaihtoehdot ekologisempiin vaihtoehtoihin on pienet. Löysin paikallisesta tavaratalosta kuitenkin Biobrush-Berlins -hammasharjat, mitkä on valmistettu luonnonmateriaaleista ilman haitallisia pehmennysaineita. Harjakset on taas 100% uusiutuvaa materiaalia ja päämateriaalina on käytetty risiiniöljyä. Itse hammasharja on biohajoava.
Samalla, kun tilasin itselle verkosta Jomyn tiskiharjat, lähti tilauksen mukana myös The Humble Co:n hammasharja, jotta välttäisin turhia postitusmatkoja tavaroiden välillä. Tätä hammasharjaa en oo ottanut vielä käyttöön, mutta nää hammasharjat on valmistettu 100% biohajoavasta, kestävästi kasvatetusta bambusta.
Biobrush-Berlinsejä löytyy muun muassa: KärkkäinenHouse of organic ja Vegekauppa
The Hubmlen löytyy esimerkiksi: Hyvinvoinnin.fiRuohonjuuri ja Sokos
Löytyykö sulta jokin ja kaikki nää tuotteet omasta arjesta?

Leave a comment:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan