22. helmikuuta 2018

in

DIY: Pyykinpesuneste

pyykinpesuneste-7
Meidän keittiössä on alettu testailemaan vaikka mitä omia juttuja, kuten aiemmin kerroin itsetehdystä deodorantista. Musta testaileminen ei ole koskaan pahasta ja niinpä oon alkanut testaamaan, mitä kaikkea tuotteita vois tehdä itse. Kylpyhuoneen puolella meiän pyykit on aina pesty jauhemaisella pesuaineella sekä tuoksullisella huuhteluaineella. Muutaman kerran oon käyttänyt huuhteluaineen sijasta etikkaa ja toiveena olis saada vaihdettua pesuaine myös ekologisempaan. Multa löytyy jauhemaiseen pesuaineeseen jo ohje, mutta eilen halusin testailumielessä kokeilla tehdä itse pyykinpesunestettä.
Ohjeita en tosiaan keksi omasta päästäni, vaan monia luen instagramista ja pinterestistä sekä luen käyttökokemuksia, jolloin saatan muuttaa jonkin ainesosan määrää tai lisätä suositeltuja ainesosia ohjeesta poiketen. Tärkeintä ohjeita etsiessä ja muokatessa on, että jätettä syntyisi mahdollisimman vähän sekä tuote olisi mahdollisimman luonnonmukainen. Käytön myötä määriä voi vaihdella oman käyttökokemuksen mukaan, sillä jokaisella on omat tottumukset eikä voi olettaa, että kaikki tykkäisivät täsmälleen samasta määrästä vaikkapa tuoksua. Osaa miellyttää mietompi tuoksu ja osaa voimakkaampi. Tämän ohjeen huomasin Jennin instagramissa.

pyykinpesuneste-9 DIY: Pyykinpesuneste

Tää ohje sopii zero wastea tavoittelevalle henkilölle. Hyvästi siis muovipurkeissa olevat pyykinpesuaineet!
Tarvitset: oliiviöljy palasaippuan, vettä, lasipullon, raastimen, veitsen, vispilän ja astian sekä vedenkeittimen tai vispilän ja kattilan.
1 Raasta 50g oliiviöljy palasaippuaa ja laita 1L vettä kiehumaan.
2 Sekoita pienet saippuamuruset kiehuvaan veteen ja sekoita, kunnes saippua on liuennut veteen.
3 Kaada seos lasipulloon ja pesuainetta annostellessa, muista sekoittaa seos ensin.

pyykinpesuneste-8 Kokemukset

Laitoin heti pyykkikoneeseen sukkia ja pari paitaa peseytymään, jotta saisin käyttökokemuksen. Aluksi olin tosi epäileväinen, että voiko tää toimia, sillä pyykkikoneesta ei tulvinut tuttu, voimakas huuhteluaineen tuoksu. Vaatteet kuitenkin näyttäisivät olevan puhtaat ja tuoksuvat hyvin miedosti oliiviöljysaippualle. Laitoin pyykinpesunestettä melko reilusti, joten en tiedä onko tää meille parhain tapa pestä pyykkiä jos jokaisella kerralla menee näin reilusti pyykkiin pesuainetta. Tehty pyykinpesuneste kuitenkin käytetään loppuun ja katsotaan, mitkä sitten kokemukset on. Ohje on kuitenkin helppo, edullinen, luonnollinen, ekologinen ja zero wasteen sopiva.

Saippuapohjaiset pyykinpesuaineet on aiheuttanu somessa paljon keskustelua, että pesukone ei pakosti kestä rasvaista pesuainetta, joten kone kannattaa välillä pyöräyttää etikalla puhtaaksi.
Onko kukaan teistä kokeillut tätä pyykinpesuaineena ja mitkä on teidän käyttökokemukset?

Leave a comment:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan