3. helmikuuta 2018

in

DIY: Kestovanulaput

diyvanulaput-2
Ekoilu on ihan tajuttoman kivaa! Huomasin eilen illalla, että jätin telkkarista tulevan elokuvan kattomatta, suljin tv:n ja aloin virkkaamaan kauan haaveiltuja kestovanulappuja! Mä osaan neuloa melko lahjakkaasti, mutta virkkaaminen ei oo se mun lahja. Niinpä viidennentoista kerran epäonnistuttua ohjeen ymmärtämisessä, päätin ryhtyä virkkaamaan kestovanulaput ihan omalla ohjeella – eli testaamalla.
Kun mä lopetin meikkaamisen, loppui myös erilaisten kasvovesien, meikinpoistoaineiden ja kasvorasvojen käyttö. Nykyään pesen kasvoni kerran päivässä pelkällä vedellä, joten vanulappuja kuluu todella vähän. Halusin kuitenkin niille päiville, kun satun meikkaamaan, kestovanulaput, joten kuusi kappaletta tuntui itselle sopivalta määrältä. Toki näitä voi aina tehdä lisää, sillä lankaa yhteen ei paljoa mene!
Aloitin jokaisen kestovanulapun tekemällä neljä ketjusilmukkaa ja yhdistämällä ne piilosilmukalla. Siitä lähdin vain virkkaamaan satunnaista kuviota käyttäen vierellä kertakäyttövanulappua esimerkkinä koon suhteen. Jokaisesta kestovanulapusta tein hieman toisesta poikkeavan. Lopulta tää olikin tosi mukavaa, sillä eihän se ulkonäkö tärkein ole vaan käytettävyys! 
diyvanulaput
Oon melko varma, että tuun virkkaamaan näitä vielä tulevaisuudessa lahjaksi, joten ehkä siinä taidot sitten karttuvat! Itse oon jo nyt tyytyväinen, sillä ekaa kertaa kuullessani sanat zero waste, en voinu uskoa, että se ois mitenkään mahdollista. Nyt näinkin pienten asioiden muuttaminen kestoversioon saa tajuamaan, että sehän on paljolti itsestä kiinni. Viittiikö kuluttaa illasta tunnin siihen, että virkkaa itselle kestovanulaput tai neuloo rättejä korvaamaan talouspaperia. Toki ihmiselle, joka ei ole käsitöiden ystävä, on onneksi liikkeitä, mistä saa valmiita kestovanulappuja. Esimerkiksi Ekoarki myy yksittäisenä ja pakettina.
Miltä susta kuulostaa tehdä pienistäkin arjen tavoista kestotuotteita? Vai joko sulta löytyy nämä käytöstä? :-)

Leave a comment:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan