3. tammikuuta 2018

in

Minne viedä itselle turha tavara?

kierre
Minimalismiin pääsemisessä mulla tuntuu monesti tulevan hidasteeksi liika-ajattelu. Kun huomaan jonkin tavaran olevan itselleni turha ja sitten tulee toinen ja kolmas, alan pohtimaan, mitä kaikkea näille tekisi. Loppupeleissä kaikelle tavaralle löytyy oikea paikka ja tarkoitus. Listasin muutamia hyödyllisiä paikkoja, mitä kannattaa huomioida, kun haluaa löytää itselle turhille tavaroille uuden kohteen.

Kirpputorit

Tää on meille jokaiselle varmasti tutuin keino. Lähes jokaisella paikkakunnalla on jonkinlaista kirpputoria, mistä voi vuokrata itselleen pöydän. Tavara vaihtaa helposti omistajaa ja säännöllisellä pöydän siistimisellä asiakkaat mieluusti tutkii pöytääsi tarkemmin. Kirpputoreja voi yleensä viikosta useampaan viikkoon varata. Oma suosikki on ollut 4 viikkoa. Siinä ajassa jaksaa päivittäin käydä siistimässä pöydän ja tuotteita voi hieman vaihdella ja tuoda lisää, kun pöydästä vähenee tavara. Tärkeää onkin ettei kirppispöytää täytä kaikella tavaralla, sillä sellaista tavarakasaa ei moni jaksa penkoa.

Hyväntekeväisyyskirpputorit

Mikäli ehjästä tavarasta haluaa pikimmiten eroon, suosittelen eri hyväntekeväisyyskirpputoreja, jotka ottavat lahjoituksena tavaraa ja vaatteita vastaan. Näillä kirpputoreilla tuotteiden hinnat ei ole pilattu ja hyvää tavaraa saa parilla hassulla kolikolla. Varsinkin etsiessä itselle uusia tavaroita, suosin tällaisia kirpputoreja, sillä siinä samalla tuen heidän työtään!

Facebookin kirpputorit

Itse suosin isompien tavaroiden, kuten huonekalujen ja astioiden myymistä facebookin kirpputoreilla. Tavarat on suhteellisen helppo myydä facebookin kautta, sillä huonekalua ei tarvitse itse siirtää mihinkään vaan ostaja tulee hakemaan kotoa jos niin on sovittu.
kierre-2

Facebookin roskalavat

Hyvä vaihtoehto lahjoittamalla eteenpäin on facebookin niin sanotut roskalavat, joissa tavara liikkuu omistajalta toiselle ilman rahaa. Vaikka nimi viittaa helposti rikkinäiseen tai huonoon tavaraan, olen itse saanut paljonkin hyvää tavaraa roskalavalta. Esimerkiksi kerran saimme ehjän parisängyn kyseiseltä palstalta ja myöhemmin sängystä luopuessa laitoin sen eteenpäin roskalavalta tarvitsijalle. Tavara voi olla ehjää ja hintavaakin, mutta roskalavan kautta on ihanaa tehdä hyvä teko ja antaa itselle ylimääräistä eteenpäin sitä tarvitsevalle. Monesti omaan asuntoon muuttavat opiskelijat etsivät noiden kautta astioita ja huonekaluja ensiasuntoon jolloin tavara tulee oikeasti tarpeen.

Verkkosivut

Netistä löytyy huuto.nettori.fi ja lukuisia eri myyntisivustoja eri tavaralle. Esimerkiksi kamerakalustoille löytyy omia sivustoja, kuten kameratori.fi. Kyseisillä sivustoilla on mahdollisuus valita suostuuko postitukseen, mikä lisää asiakaskuntaa. Mikäli tuote on helposti postitettava, kannattaa sitäkin vaihtoehtoa pohtia.

Lahjoituskohteet

On monia erilaisia lahjoituskohteita, joihin voi lahjoittaa esimerkiksi ehjiä vaatteita. Osa saattaa ottaa vastaan lahjoitettuja vaatteita kodittomille, työttömille tai vähävaraisille. Omien paikkakuntien toimintaa kannattaa tutkia ja löytää se itselle sopivin lahjoituskohde. Esimerkiksi Ylivieskan työllistämispalvelukeskus Toivo ottaa vastaan ehjiä vaatteita ja kodintekstiilejä. Lasten leluja ja kirjoja voi kysyä paikallisista päiväkodeista ja -kerhoista, oisko heillä tarvetta. Myös kirjastot saattavat ottaa kirjoja vastaan mikäli heidän valikoimassaan ei kyseisiä kirjoja ole useita tai ollenkaan. Sukulaiset ja läheiset on hyvä muistaa lastentavaroita karsiessa!

Kierrätys

Mikäli kotoa löytyy rikkinäisiä tavaroita, kierrätä ne oikein. Reikäisistä lakanoista tai kankaista on mahdollista esimerkiksi tehdä matonkudetta. Monien kauppojen yhteydessä on kierrätyspisteet, minne voi helposti viedä rikkinäiset tavarat. Esimerkiksi Ylivieskan Prisman pihalla on mahdollisuus kierrättää elektroniikkalaitteita!
Kohteita on varmasti vieläkin enemmän, mutta jo tästä listasta huomaa, että vaihtoehtoja on oikeasti monia ja jokaiselle varmasti löytyy mieluinen! Valehtelisin jos väittäisin ettei kyseessä oo isosta projektista, mutta turhasta tavarasta voi luopua pikkuhiljaa tai sitten suursiivouksen yhteydessä. Itselle sopivaksi tavaksi oon löytänyt, että luovun säännöllisesti tavarasta, mutta vähän kerrallaan. Näin ei tunnu ylitsepääsemättömältä tyhjentää kaappeja.

Leave a comment:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan