10. tammikuuta 2018

in

Meidän koti rakentuu kestävästä sisustuksesta

hammis hammis-2 Kaupallinen yhteistyö: Hammi's Design

Me muutettiin miehen kanssa yhteiseen asuntoon syyskuussa 2015. Ensiasunto koostui tutuilta saaduista ja edullisesti käytettynä ostetuista huonekaluista. Huonekalut eivät olleet sitä, mistä unelmakoti koostuisi, mutta ne ajoivat asiansa, mikä oli tärkeintä opiskelijaelämässä.
Ensikoti, tuo uusi kerrostaloasunto keskustasta, vaihtui hyvinkin pian rauhalliseen rivitaloasuntoon parin kilometrin päähän keskustasta. Nyt asutaan 60 neliön rivitalon päätykaksiossa, johon ollaan pikkuhiljaa muodostettu sitä omannäköistä kotia. Ehkä helpoin tie olisi ollut mennä Ikeaan ja ostaa sieltä huonekokonaisuudet sisustusesineineen, mutta Ikean kalusteet eivät kuitenkaan ole sitä, mikä miellyttää. Halusin oikeasti kestäviä huonekaluja.
En aiemmin tiennyt, että tavalleni sisustaa olisi termi. Somessa vastaan kuitenkin tuli sanat kestävä sisustus, mikä kävelee käsikädessä sisustustapani kanssa. Haluan kuormittaa mahdollisimman vähän luontoa, ostaa käytettyä, entisöidä, korjata. Suosia suomalaista ja mahdollisesti paikallisia tai lähiseudulta tulevia tuotteita. Ostaa vain, mille on tarvetta. Jos mahdollista, tehdä itse.
hammis-6
Aloitin sisustusprojektin miettimällä, mitä huonekaluja haluan. Pikkuhiljaa sisustus eteni ja tein meille ruokailupöydän ja ostin siihen käytetyt pinnatuolit, mitkä korjasin ja maalasin. Facebookin kirpparilta sain viidellä eurolla eteiseen lipaston, minkä korjasin ja maalasin valkoisella kalustemaalilla. Myöhemmin sain siskolta vanhan ammuslaatikon, josta tein sohvapöydän lisäämällä pohjaan renkaat.
Sisustaminen on tapahtunut pikkuhiljaa ja viimeisimpänä sain facebookin roskalavalta ilmaisen liinavaatekaapin, minkä kannen hioin ja vahasin uudelleen. Rahaa projektissa meni ainoastaan pieneen vahapurkkiin, sillä käsihiomakoneen sain veljeltä lainaan.
hammis-5

Isoista huonekaluista pieniin sisustuselementteihin

Kun pikkuhiljaa huonekalut miellyttävät itseään, on katse alkanut mennä sisustuselementteihin ja pieniin somistuksiin. Mä tykkään siitä, että tavaraa ei ole liikaa ja yksi sisustusesine toimii katseenvangitsijana. Hammi’s Design siitä syystä ihastutti monin tavoin. Meidän kaksiossa keittiö, olohuone ja eteinen on melko avointa tilaa, joten Hammi’s Designin yhteensopivat taulut sopivat paremmin kuin täydellisesti meidän kotiin.
Vuokra-asuntoon tehdessä omaa kotia ei kaikkia omia haaveita voi toteuttaa ja meidän kodissa jokaisesta huoneesta löytyy valkoiset seinät. Koska niitä ei tuosta vain maalailla, on helppo omannäköinen koti toteuttaa sisustustauluilla tai seinävaatteilla. Meidän eteiseen, lähelle ulko-ovea, päätyi Hammi’s Designin pingotetulle kankaalle maalatut akryylimaalaukset. Nää talotaulut on musta mielettömän kotoisia, ja haluan vieraalle heti kotoisan tunteen astuessa ovesta sisään.
hammis-4 hammis-3
Valkoinen vuokra-asunto on monella tapaa unelma, sillä siten vuokralaisen on helppo muodostaa omannäköinen koti. Samaan aikaan valkoinen on kuitenkin tosi karu väri seinien ja katon ollessa kumpikin puhtaan valkoisia. Kun tähän asuntoon muutettiin, olin ihan taivaissa tästä valon määrästä asunnossa, mutta minimalistisen sisustuksen miellyttäessä on aika ajoin tuntunut, että paljaat seinät kaatuu päälle. Hammi’s Designin valikoimasta kuitenkin löytyy monenkokoista julistetta ja rakkautta ensisilmäyksellä oli A3-kokoinen Houses IV-juliste, mikä mustissa kehyksissä sopii kuin nenä päähän meiän liinavaatekaapin ylle.

Tavaroiden monikäyttöisyys

Monessa asiassa mä tykkään hyödyntää tavaran tai esineen monikäyttöisyyttä. Esimerkiksi meidän olohuoneen sohva on ostettu vähän käytettynä ja vieläpä edullisesti facebookin kirpputorilta ja se on enemmän kuin täydellinen. 60 neliön asunto on suhteellisen iso kaksioksi, mutta meidän sohvalla ollaan saatu tehtyä hyödyllisiä tilankäyttöratkaisuja. Meiän divaanisohvasta löytyy vierassänky sekä iso tavaransäilytyslaatikko, missä tällä hetkellä asustaa kaikki mun lankakerät ja keskeneräiset käsityöt. Divaanisohva on myös tarpeeksi iso, että vieraita mahtuu istumaan.
hammis-7 hammis-8
Monikäyttöisyyden vuoksi rakastan niin paljon Houses -tarjoilualustaa, sillä se toimii niin tarjoilualustana kuin tauluna. Tän voi helposti kiinnittää esimerkiksi naulalla keittiön seinälle, mistä sen saa helposti otettua käyttöön. Se on myös tyylikäs seinää nojatessa, mikä onnistuu mainiosti vaikka muodoltaan onkin pyöreä!
Tyylin lisäksi Hammi’s Designissa tykkään siitä, että se on yhden raahelaisnaisen yritys, joten yritykseltä ostaessa raha menee lähiseudun yrittäjän pussiin, suomalaiselta suomalaiselle. Mä pidän globalisaatiosta ja uskon, että se on hyödyksi, mutta kukapa ei mielellään halua ostaa läheltä, kun tavaran kuljettamisessa pystyy jo ekologisesti säästämään enemmän kuin ulkomailta tilatessa?
Hammi’s Designin myötä meiän sisustusprojekti on taas ottanut huiman askeleen eteenpäin, mutta kestävässä sisustuksessa ei kiirettä voi pitää. Oikeiden huonekalujen myyntiin tuleminen saattaa kestää, kun haluaa käytettyä. Siksi ei voi olettaa, että kaikki olisi valmista hetkessä. Tällä hetkellä oon suhteellisen tyytyväinen meiän kodin tilanteeseen ja aionkin keskittyä hetkeksi kaappien tyhjentämiseen turhista tavaroista ennen kuin alan taas metsästämään haluttuja huonekaluja. Sillä kun kaapit tyhjenee, mieli tyhjenee ja on taas tilaa aloittaa isompaa projektia, kuten seuraavan huonekalun entisöimistä.

Leave a comment:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan