16. tammikuuta 2018

in

Luonnollista hiustenpesua

hiustenpesua

Hiustenpesua ruisjauhoilla

Vuoden vaihtuessa mä päätin ryhtyä etsimään itselle sopivaa tapaa pestä hiukseni mahdollisimman luonnonmukaisesti. Olin lukenu syksyn aikana monia positiivisia ja onnistuneita kokemuksia hiustenpesusta ruisjauhoilla ja lähdin siitä itekin liikkeelle. Mä en usko minkään toimivuutta ennen kuin pääsen itse testaamaan. Netti onkin pilvin pimein eri käyttökokemuksia, kuten täällätäällä ja täällä, ja niiden kautta uskalsin lähtä kokeilemaan.

Ensivaikutelma oli positiivinen – hiukset tuli oikeasti puhtaiksi ja vaikka pesuhetkellä kaikkialla tuoksui karjalanpiirakat, ei hiuksiin jäänyt vahvaa rukiin tuoksua. Peseminen toki oli sotkuista, mutta täysin kemikaalittomalle vaihtoehdolle se oli vain pieni miinus. Ruisjauhopussin hinta ei ole edes euroakaan, joten testaamiseenkin on helpompi lähteä, kun rahaa ei paljoa joudu laittamaan.
Parin viikon käytön jälkeen kuitenkin päädyin jo luovuttamaan, sillä en kestänyt sitä, miten nopeasti hiukset rasvoittuivat. Haluaisin pitää pidempää väliä pesussa, mutta hiukset oli pakko pestä lähes joka toinen päivä, jotta rasvoittuneisuus ei näkyisi. Toki hiuksille pitäis antaa aikaa, mutta tässä vaiheessa hiuksen kasvatusprosessia en kestä rasvoittuvia hiuksia, sillä en saa hiuksia kunnolla nutturalle. Näin ollen ruisjauhot ei ole vaihtoehto tähän elämäntilanteeseen. Vaihtoehtona on kokeilla esimerkiksi kesällä uudelleen, jolloin hiusten kasvatusprosessi on jo pidemmällä.
hiustenpesua-2

Entäpä jos sittenkin oliiviöljysaippuaa?

Netin syövereistä oon löytänyt myös vaihtoehtona oliiviöljysaippuan. Ostin kaupasta 150 gramman saippuapalan, mistä maksoin 1,60 euroa. Saippua oli pakattu kartonkipakettiin, mistä plussat, sillä aina kun voidaan säästää muovijätteestä, oon tyytyväinen! Itse saippua ei ollut myöskään hinnalla pilattu, joten vaikka olisi täys hutiostos, ei lompakko siitä kärsi.
Saippuan tuoksu on huomattavasti vahvempi kuin normaaleissa hiusten pesuainessa tai sitten palasaippua vaan tuoksuu koko kylpyhuoneessa haha! Hiusten peseminen oli ruisjauhoja helpompaa, sillä kiinteä palasaippuaan on totuttu elämänaikana muun muassa käsien pesun yhteydessä.
Pesin eilen hiukset ekaa kertaa ja hiusten kuivuessa hiukset oli pehmeät ja hiuksiin tarttui vahvasti saippuan tuoksu. Nyt ootan, kuinka pian hiukset alkaa rasvoittua.
hiustenpesua-3

Muita luonnollisia vaihtoehtoja?

Oon lukenut myös, että osa käyttää kananmunaa pesemisessä, mutta itse haluaisin kuitenkin kauneudenhoidossa käyttää vegaaneja vaihtoehtoja. Kookosöljyä oon kokeillut laittaa hieman latvoihin, mutta en oo mitään eroa mihinkään suuntaan nähnyt. Jos oliiviöljysaippua ei oo oma juttu, pitää katsoa, mitä seuraavaksi kokeilis. Ekologiset hiustenhoitoaineet kyllä kiinnostaa ja purnukoita oon käynyt kaupoissa pyörittelemässä, mutta muoviset pakkaukset harmittaa tosi paljon, sillä haluan suosia ei-muovisia tuotteita. Onko sulla jotain suositeltavaa?

4 kommenttia:

 1. Hei, Tuota ruisjauhoa voi käyttää kuiviltaan pesukertojen välissä, ikään kuin kuivashampoona. Toki ruskeassa tukassa täytyy taituroida, ettei näytä hilseeltä. Mulla oli kans vuosia sitten reissupesuaineena oliiviöljysaippua, mutta se oli ajalta, jolloin käytin vielä vähän laidasta laitaan kaikkea. Nyt huomasin kauppakierroksella että niissä on tosi paljon eroja valmistajasta riippuen, joihinkin lisätään tuoksua ja toiset ovat vähempituoksuisia. Mulla tuo hajuherkkyyden vuoksi on ollut tarkkaa, mitä saippuaa pystyn käyttämään. Meillä oli porukoilla kuolleen meren saippua, otin sen käyttöön, kun eivät itse käyttäneet. Sitten löysin jo kauan aikaa sitten ostamani Body Shopin hamppusaippuan, en tiedä onko ko. saippuaa ollut edes myynnissä enää vuosikausiin... Senkin käytin. Kotimaisista markettisaippuoista olen käyttänyt LV:n tuoksutonta palasaippuaa (ei myöskään muovipakkausta/sulfaattia) Sitten on ollut näitä markkinoilta ostettuja kotimaisten valmistajien palasaippuoita käytössä: tässäpä niihin linkit: http://solasaippua.fi/ ja https://www.is.fi/yritys/wilmer-co-oy/joensuu/2861463-7/ Pahvipakkauksia käyttävät ja löytyy monenlaista valikoimaa. Jälkimmäinen on todella uusi, joten ei taida olla vielä virallisia nettisivuja. Sola saippualta mulla oli käytössä tuo karhunrasvasta tehty puolukkasaippua. Itseäni ei haittaa eläinrasvaperäisyys, kun se on oikeastaan metsästetyn eläimen osien hyötykäyttöä. Mutta myös kasvipohjaisia heiltä löytyy. Tuohon saippuaan oli kuitenkin lisätty eteerisiä öljyjä, jotka ei ihan istunu minun hajumaailmaan, eli ensi kerralla valitsen heiltä toisen tuotteen :) Wilmer & co:ta oli tuoksuton "revontuli" saippua. Sen koostumus oli kuitenkin sulavampi, joten se ei käytössä kestänyt kuukausikaupalla. Sen sijaan nyt kylppärissä on samalta firmalta "samettinen" niminen tuoksuton saippua, joka on koostumukselta jämäkämpi, niin on kestänyt pidempään. Tuolla Wilmerillä oli myös erikseen palashampoita, niistä ei kokemusta. Mies käyttää nyt www.rentosauna.fi/rentosauna/tuotteet/peseytyminen tuota pahviin pakattua saippuaa, siinä kätevä naru, josta saa ripustettua. Täällä oli kirpparilla kaupan jäämistöjä, joissa myytiin noita avaamattomia Rennon saippuoita, niin tarttui matkaan. Niitä ainakin saa isommista marketeista/matkamuistoliikeeistä myös. Huh, tulipa taas tekstiä xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua on kiinnostanut tutkia Lushin valikoimaa, mutta valitettavaksi ei Helsingissä tuu käytyä niin ei pysty tuoksuttelemaan palasaippuoita paikan päällä. Mulle tuoksu ei ole ongelma, kunhan saippua tuoksuu hyvältä. Siksi mietinkin, pyydänkö ystävää tuomaan jonkun palasaippuan, kun seuraavalla kerralla käy Helsingissä :-)

   Poista
 2. Joo :) Mulla oli joskus Tallinnan tuliaisina Lushilta kylpyvaahtopalleroita. Sepä se on kun periaatteessa netistä voisi tilata, mutta kun ei pääse haistamaan tuotetta, että onko liian voimakas. Meillä oli Metsähallituksella myös myynnissä Aamumaan saippuoita http://www.luonnonkosmetiikka.fi/tuotesarjat/aamumaa/ ja sitten Nudgen verkkokaupassa oululainen saippuafirma Artisan soap Company http://www.nudge.fi/product/6533/koivu--palasaippua tuli vastaan. (Heillä myös pesupähkinärouheesta valmistettujatuotteita) Tuolla Nudgella oli myös muuten noita hajuvesiä, jos ne kiinnostaa ja metallirasiaan pakattuja dödöjä. :)

  VastaaPoista
 3. Tutkin vielä ihan mielenkiinnosta tuota Lushin valikoimaa ja shampoina markkinoiduissa paloissa näyttää olevan sulfaattia, eli ne jää meikäläisen osalta pois valikoimasta. Tavallisissa saippuoissa näytti sitten olevan erillinen parfyymi lisättynä, (ne mitä jaksoin katsoa läpi) eli meikäläisen pitäisi saada haistaa tuote ennen ostopäätöstä :) Mutta sitten tuli vastaan esim. kotimaisen Flow kosmetiikan palasaippuat https://www.flowcosmetics.com/tuote-osasto/shampoopalat-ja-hiustuotteet/ ja Maria Nordinin Sopo saippuat, joista löytyy myös vaihtoehto tiskaukseen. https://safkanet.fi/tuotemerkki/sopo/

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan