29. tammikuuta 2018

in

DIY: Kettulapaset

kettulapaaset-2

Mä rakastan käsitöiden tekemistä, ja kaikista maailman ohjeista, kettulapaset on eniten neulotuin ohje meillä kotona. Koska näihin en oo ite pystynyt kyllästymään, ajattelin jakaa ohjeen myös teille! 

Joka kerta, kun neulon perinteisiä lapasia, käytän tästä ohjeesta kiilapeukalo-ohjetta. Näissä kettulapasissa voit noudattaa kyseistä ohjetta niin pitkälle oranssilla lankalla, että kämmenosan pituus joustimesta eteenpäin mitattuna on noin 11(15)16 cm tai kunnes etusormi peittyy. Tämän jälkeen tein kavennuksen niin, että vaihdoin oranssin langan valkoiseen. Kavensin joka toinen kierros tällä ohjeella: ”Neulo I sekä III puikon alussa 1 s oikein, tee ylivetokavennus (= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja neulo II sekä IV puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein.” Kun jokaisella puikolla oli 4 silmukkaa jäljellä, kavensin sen jälkeen joka kierroksella. 

Kun lapaset on neulottu, voi korvat joko neuloa tai virkata sopivaan kohtaan. Itse oon kokeillut kumpaakin ja kuvissa esiintyvät on neulottu. Keräsin kahdeksan silmukkaa, mitkä neuloin normaalisti kaksi kierrosta ja sen jälkeen kavensin joka kierroksella puikon uloimmat silmukat. Silmät, nenän ja nenänpään ompelin parsineulalla.

kettulapaaset-3
Näitä lapasia mä rakastan neuloa monestakin syystä. Ensinnäkin ohje on tajuttoman helppo, nää näyttää tosi söpöiltä ja käyttäjä voi olla niin aikuinen kuin lapsi. Lisäksi tätä ohjetta on simppeli soveltaa esimerkiksi vauvan lapasiin jättämällä ainoastaan peukalon neulomatta. Lapsiperheessä näitä on myös kiva näyttää käsinukkeleikeissä, sillä lapsen mielikuvitukseen ei sen enempää tarvita!
Oon nähnyt monia erilaisia eläinaiheisia lapasia, mutta jostain syystä nää kettulapaset aiheuttaa eniten ihastelua. En tiedä, johtuuko kettujen söpöydestä vai onko ruskeanoranssi lanka vaan silmille miellyttävää. Itse ainakin enemmän kuin rakastan kyseistä väriä!
kettulapaaset
Mitä mieltä sä oot eläinaiheisista lapasista? Onko ne liian lapsellisia vai voiko niitä käyttää ihan arjessa?

Leave a comment:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan