14. joulukuuta 2017

in

Sortavala, Venäjä osa II

matkallaitänaapurissa-7 matkallaitänaapurissa-12
Maanantaiaamuna herättiin seittämän aikaan, käytiin aamupalalla ja kahdeksalta oltiin koko bussi pakattuna ajamassa kohti rajaa. Meille oltiin varattu keittolounas Sortavalan inkeriläisestä kirkosta. Lounaan jälkeen kirkkoherra Antti piti meille pienen puheen, jossa kertoi kirkon historiaa. Meille suomalaisille on melko yleistä, että käydään rippikoulu 15-kesäisenä. Antti kertoi, että heille on juhlaa jos edes yksi saadaan konfirmoitua vuodessa, sillä heidän seurakuntaan kuuluu noin 40 ihmistä. Heille konfirmaatio ei tule vanhempien pakottamana, rippilahjojen loisto silmissä tai vain tapa, mikä tapahtuu tietyssä iässä. Heillä on yleistä, että konfirmoitu ihminen on aikuinen, jonka kanssa rippikoulua käydään esimerkiksi kerran kuukaudessa yhtenä iltana.
matkallaitänaapurissa-8
Viimeiset ruplat oli mahdollisuus kuluttaa Sortavalassa, sillä lounaan jälkeen vietettiin pari tuntia kyseisessä kaupungissa. Sortavalassa on pari liikettä, missä on aina ollut hyvä valikoima maatuskoja, joten käytiin Villen kanssa ostamassa kummankin äideille perinteiset maatuskat tuliaisiksi. Sortavala on sen verran lähellä rajaa, että asioiminen onnistui suomeksi. Oon pyrkinyt olemaan ostosten kanssa nykyään minimalistinen, joten pahemmin ylimääräisiä ostoksia ei tullut ja rahaa jäi huomattavasti enemmän käteisenä kuin olin olettanut. Ajatukset matkasta Pietariin alkoivat muodostuakin, sillä ruplia ei viitsitä lähteä enää muuttamaan takaisin euroiksi. Saapa siis nähdä, onko seuraava matka jälleen naapurimaahan vai saisko väliin matkaa johonkin muuhun maahan ensin.
matkallaitänaapurissa-10 matkallaitänaapurissa-9

Kokemuksia Pietarista?

Venäjä on maa, minne oon matkustanut eniten uudestaan. Tällä matkalla kuitenkin tajusin, että maahan en oo astunut kertaakaan täydellisenä turistina vaan aina olen mennyt jonkun valmiiksi suunnitellulle matkalle. Matka Pietariin siis houkuttaa hyvin paljon, sillä olis hienoa matkustaa niin ettei valmista suunnitelmaa matkalle olisi vaan kaiken voisi päättää paikan päällä. Jos kokemuksia Pietarista on, kuulisin mielelläni! :-)

Leave a comment:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan