26. joulukuuta 2017

in

Miks kasvatan oman hiusvärin takaisin?

luonnollisuus-6
Kun kerran värjää hiukset, päätyy hiusvärikierteeseen. Mä värjäsin ensimmäisen kerran hiukseni viidennellä luokalla. Ostin kaupasta kuparin värisen hiusväripaketin ja siitä se lähti. Kuudennella luokalla värjättiin lähes mustalla, todella tummanruskealla. Maantienvärinen tyvikasvu näky tosi helposti tummanruskeasta tukasta läpi, joten tyveä värjättiin ahkeraan tahtiin.
Siitä tulevina vuosina päässä oli blondia, tummanruskeaa, vaaleanruskeaa, välillä omaa väriä lähellä olevaa ruskeaa, blondia tummalla tyvellä ja viimeisimpänä tummanruskeat hiukset armeijan aikana.
Mun päähän on työnnetty vaikka mitä hiusvärejä yhdeksän vuoden ajan. Mä oon kuitenkin niistä onnekkaista, joiden sisko on kampaaja ja joka on torunut jos hiuksien värjäystä on ollut liikaa. Mun hiukset ei oo koskaan näyttänyt siltä harakanpesältä, miltä monen teinitytön hiukset on näyttänyt lukemattomien vaalennusten jälkeen. Mun mieli ei vaihtunut yhtä tiuhaan kuin sukat, mutta katsoin vierestä monen luokkalaisen tehneen sen virheen, kun mieli vaihtuu tummista hiuksista vaaleisiin kuukausien välein.
Mä kirjoitin aiemmin kuinka pääsin eroon kosmetiikkariippuvuudesta. Meikkejä käytän satunnaisesti, mutta hiusväreistä haluan päästä kokonaan eroon. Sisko teki mulle ensimmäisen vaalennuksen hiuksiin toukokuussa ja seuraavan tein kesäkuussa. Sen jälkeen vaalensin vielä kerran heinäkuussa, mikä jäi viimeiseksi värjäykseksi. Nyt oman hiusvärin kasvaessa huomaan, että muistin oman luonnollisen värin ihan väärin. Muistin, että olisin ollut vaaleatukkainen, mutta todellisuus tulee vahvasti vaaleasta väristä ulos.
luonnollisuus-7

Miks haluan päästä hiusväreistä eroon?

Oman hiusvärin takaisin kasvattaminen on ollut monesti mielessä, mutta tyvikasvun tullessa esiin en oo jaksanut lähteä siihen urakkaan mukaan. Oman värin kasvattaminen on pitkä prosessi. Asia on siis hautunut usean vuoden mielessä, mutta vasta nyt päätin ottaa härkää sarvista kiinni ja aloittaa projektin.
Mä en halua kuormittaa itteeni kemikaaleilla. Hiusvärit ei oo mitään terveyttä parantavia aineita ja ne maksaa niin kaupassa kuin kampaajalla. Toki vaihtoehtoina on luonnontuotteet, mutta en koe sitä omana juttuna.
Hiusvärit kuluttaa myös hiuksia. Mulla on mielessä kuva, miltä terveet ja kauniit hiukset näyttää, eikä mulle värjätyt hiukset oo sitä. Varsinkin jos tyvikasvu tulee värjätyistä hiuksista esiin, tulee hiuksia värjättyä huomattavasti useammin.
luonnollisuus-5
Mä aloitin takaisin kasvattamisen vain päätöksestä. Alkuperäinen idea oli, että hiukset ois mahdollisimman lähellä omaa hiusväriä, mutta muistin värin hienosti väärin. En lähtenyt siis enää värjäämään uudelleen. Väri on saanut nyt kasvaa kuus kuukautta ilman mitään erillisiä toimenpiteitä.
Hiusten kasvuun toivon auttavan sen, että en anna hiuksille minkäänlaista lämpökäsittelyä tai muotoilutuotteita. Tällä hetkellä meen ainoastaan shamppoolla ja hoitoaineella, niissäkin mahdollisimman eettisillä tuotteilla. Yritän myös juoda vettä ja syödä monipuolisesti.
luonnollisuus-8
Mulla on tavoitteena voida hyvin. Niin henkisesti kuin fyysisesti. Oon ottanut monta askelta lähemmäksi luonnonmukaisuutta ja samalla huomannut sen tuovan ihan erilaista hyvinvointia elämään. Jo sillä etten oo ajatellut kuukausiin kampaaja-aikaa, hiusten värjäämistä tai stressiä, miltä nyt näytän, voin niin hyvin! Ennen ajattelin sen olevan vaan höpöpuhetta, että ne ihmiset on vaan hörähtänyt luonnonmukaisuuteen. Nyt itse ollessa siitä tilanteessa tajuaakin, miks tästä höpötetään!
Mun prosessi on vasta alkuvaiheessa, sillä omaa väriä on näin vähän vasta kasvanut. Mulle paljoa toivoa antaa Jonna ja Jenny, joiden kasvatusprosessi on paljon pidemmällä jo!

Leave a comment:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan