15. joulukuuta 2017

in

DIY: Mäntyinen lipasto

mäntyinenlipasto
Tässä on lipasto. Se on mäntyä ja siinä on muutama lyijykynän jälki. Sen kansi on kärsinyt lasten leikeissä. Se maksoi kuitenkin ainoastaan viisi euroa.

Oon kova selaamaan facebook-kirppareita, sillä haluan suosia käytettyä ja kierrätettyä. Vastaan tuli juuri julkaistu ilmoitus lipastosta, minkä hintalappuna oli 5 euroa. Luulin myyjällä tulleen kirjoitusvirhe, mutta päätin varata lipaston ja varmistaa, onko hinta oikeasti viisi euroa. Myyjä sanoi, että haluaa lipastosta mahdollisimman pian eroon, että viiden euron setelillä saan heti tulla hakemaan. Siinä kurvasin myyjän pihalle, otin lipaston kyytiin ja annoin setelin käteen. Myyjä oli tyytyväinen, mutta minä sitäkin enemmän!
mäntyinenlipasto-2 mäntyinenlipasto-3
Lipasto oli yllättävän hyvässä kunnossa hintaansa nähden. Hioin lipaston kannen, pyyhin lyijykynän jäljet ja liimasin laatikot tukevammaksi. Lipaston ja laatikot maalasin kahdesti valkoisella kalustemaalilla. Kiinnitin laatikot ja vetimet takaisin paikoilleen.
Oon lukenut, että osa on vaihtanut esimerkiksi vetimet tai jalat, mutta musta tää on näinkin hyvä. Muutos tuli ainoastaan maalipinnasta sekä parantelemalla laatikkojen kestävyyttä.
Lipasto on täydellinen eteiseen. Siihen päätyi puinen laatikko, jossa on Ruotuväki-lehdet. Kävin myös ostamassa viidellä eurolla prisman alennuskasveista orianan. Laatikoissa on helppo säilyttää kaikkea pientä, kuten kotiavaimet ja passit. Vieläkään en voi uskoa, että tää upeus maksoi ainoastaan viisi euroa. Tästä syystä mä rakastan kierrättämistä!
Meiän kodin huonekaluista suurin osa on löytynyt facebookin kirpputoreilta ja roskalavalta. Tuntuu hurjalta, miten paljon halvemmalla pääsee kierrättämällä ja samalla saa sellaisia huonekaluja, mitä nykyään ei pakosti uutena saa ostettua.

Leave a comment:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan